avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT...AJUTATI-MA VA ROG............
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT...AJUTATI-MA VA ROG............

demisia si concediul medical

am semnat o demisie cu acordul partilor pe data de 02.03.2009 dar incetarea contractului de munca incepe cu data de 01.04.2009.mentionez ca am fost fortata sa semnez si sunt si gravida.
intrebarea mea este daca pot lua concediu medical inainte de 01.04.2009 si daca pot beneficia de cele 90 de zile de concediu legale.
va rog din suflet sa imi raspundeti pt ca este o problema urgenta si vreau sa stiu daca mai pot macar asa sa imi iau concediu medical.
nu vreau sa intru in concediu de maternitate pt ca nu pot neavand 12 luni lucrate neintrerupt conform codului muncii, adica am pauza de 10luna intre fostul servici si actualul.
va rog sa-mi raspundeti si mie daca pot lua concediu medical in conditiile in care demisia mea incepe cu data de 01.04.2009.
urgent...........................
ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: ContSters47405 , utilizator 08:23, 26 Martie 2009
Buna ziua.Demisie cu acordul partilor nu exista poate incetarea contractului individual de munca cu acordul partilor conform dispozitiilor art.55 lit.b din Codul Muncii.Daca este vorba de incetare cu acrdu partilor concediul medical nu opereaza
dar mai pot face ceva in aceasta situatie ca sa imi prelungesc sederea la actualul servici?adica situatia pe care am prezentat-o mai sus
exista vreo chichita legala de care sa ma leg
am mare nevoie de ajutor ca in situatia in care sunt nu ma mai angajeza nimeni pentru ca sunt gravida in 4 luni.
si acum imi pare rau ca am semnat asa ceva dar am fost in stare de soc timp de 2 zile
chiar nu mai exista nici o solutie?
va rog sa ma ajutati si pe mine
#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o
Cum sa va mai ajutam dupa ce ati semnat deja?
Daca ne intrebati inainte stiati ce trebuie sa faceti! Incercati o internare, eu stiu? Poate nu ajuta dar n-are cu ce dauna.

Capul sus, aveti un copil deci aveti pentru cine sa traiti!
Conform actelor semnate dvs. ati cerut incetarea CIM prin acordul partilor. Nici un concediu medical nu prelungeste CIM.
Din pacate nu aveti nici o posibilitate de a ramane la actualul loc de munca. Singura solutie este sa faceti o intelegere cu angajatorul sa nu inceteze CIM , sa nu ia in conciderare cererea si dvs. sa intrati in concedii medicale suficient de mult timp cat sa va asigure vechimea pentru concediul de crestere copil.
Incercati sa explicati angajatorului ca plata concediilor medicale este facuta de casa de sanatate si isi poate recupera banii platiti de aici si sa va inlesneasca efectuarea perioadei pana la a 42 zi dupa nastere cand veti cere CIC. Poate are sa va inteleaga atata timp cat banii pe medicale se deconteaza de la casa de sanatate .
NOTIFICATI SOCIETATEA CA NU MAI SUNTETI DE ACORD CU INCETAREA CONTRACTULUI DE MUNCA INCEPAND CU 1.04.09.

Alte discuții în legătură

Demisia si concediul medical ginablonduta ginablonduta am semnat o demisie cu acordul partilor pe data de 02.03.2009 dar incetarea contractului de munca incepe cu data de 01.04.2009.mentionez ca am fost fortata sa ... (vezi toată discuția)
Demisie 2010 anicoleta anicoleta Buna ziua, Daca o persona este in concediu medical si doreste sa-si depuna demisia cu incetarea imediata a contractului de munca ce articol trebuie sa invoce ... (vezi toată discuția)
Demisie varg varg Buna, O cerere de incetare a activitatii cu art.55 lit b si un act aditional conform caruia compania imi ofera salarii compensatorii - odata semnate ... (vezi toată discuția)