avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract paza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract paza

paza la bloc vechi, care nu face parte dintr-un ansamblu rezidential, apartamentul fiind cumparat de mult fara a a avea un astfel de contract impus, cum sunt marea majoritate a blocurilor din Bucuresti sau din tara. Se poate incheia de catre asoc. de proprietari un astfel de contract de paza a persoanelor din bloc si a bunurilor lor, numai cu majoritatea de voturi ? Poate ca cineva sa fie pazit si supravegheat impotriva vointei sale ? Este sau nu un contract abuziv , se incalca cumva dreptul persoanei la libera circulatie? Este el impus prin vreo lege, atat timp cat mai toate blocurile au doar interfoane si nu firme de paza ? Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:26, 15 Septembrie 2014
Da, asociatia poate lua hotarari cu majoritate de voturi sau decizii in cadrul comitetului executiv tot prin votul majoritatii membrilor comitetului.
Angajarea unei firme de paza intr-un anumit program, cu reguli eficiente, este o solutie buna si care sporeste siguranta blocului si securitatea celor ce locuiesc in blocul respectiv. Sigur ca, asa cum se intampla si cand trebuie montat interfon, reparat terasa, subsolul..., tot se gaseste cate unul impotriva. Dar fiind o asociatie de proprietari, trebuie sa se supuna hotararii majoritatii sau deciziei celor alesi in comitet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controlul accesului in bloc si cum functioneaza interfonul andreiSRR andreiSRR Locuiesc intr-un bloc care are o asociatie de proprietari. Recent s-au inceput lucrarile de reabilitare termica (platite de primarie), si, printre altele s-au ... (vezi toată discuția)
Atributii gestionare interfon interior-nimeni nu isi asuma responsabilitatea VioH VioH Buna ziua tuturor! Am o problemuta legata de instalarea unui interfon in apartamentul in care locuiesc cu chirie de vreo 4 ani de-acum (cand m-am mutat, ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz szabyku szabyku Buna. Am cateva nelamuriri cu urmatoarele aspecte/probleme : 1. E legata de reabilitatea termica a blocurilor. ''Asociaţia de proprietari va prezenta la ... (vezi toată discuția)