avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene PNDR
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene PNDR

Buna seara.Am 21 de ani si as vrea sa accesez si eu programul de fonduri europene nerambursabile 100% (din cadrul PNDR) pentru construirea unei fabrici intr-un sat cu un nivel economic scazut.Am sunat mai acum cateva zile la o firma de consultanta, ca sa fiu ajutat, dar am aflat ulterior(din cateva comentarii de pe net ) ca cereau comisioane destul de maricele,iar eu nu dispun de acei bani momentan.Practic, as vrea sa accesez aceste fonduri folosind o suma mai ”decenta” de bani.Momentan sunt somer, dar...in curand o sa ma angajez...dar chiar si asa....nu-mi pot permite sa platesc acel comision.Intrebarea mea este : Mai pot folosi si asta metoda de a intocmi un dosar, pt obtinearea acestor fonduri, in afara de cea bazata pe o firma de consultanta?Poate un avocat sa ma indrume in acest sens, si sa ma ajute cu intocmirea acestui dosar, sau nu este de competenta lui?Ce alternative mai exista?.....Am ideile in cap, dar...pur si simplu, nu stiu de unde sa incep!Astept raspunsul dumneavoastra.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Grigoroiu , utilizator 00:44, 16 Septembrie 2014
PNDR nu are finantare 100% pentru investii in sectorul productiv. Daca nu dispui de bani, astfel incat onorariul unui consultant iti pare mare, cu regret iti spun ca nu ai cum sa pornesti la o investitie intr-o fabrica.

Ia-o mai usor, porneste la scara mica, si cel mai important, acumuleaza experienta de afaceri. O fabrica nu se conduce singura si ai sanse maxime sa ajungi la un rezultat nul.

"Fonduri europene", chiar si 100% nu inseamna ca poti sa faci o investitie fara sa ai bani!

Bineinteles ca poti sa-ti faci dosarul singur, dar nu e posibil fara sa ai cunostintele tehnice ingineresti (despre afacere) si cele economice (despre administrarea si evaluarea afacerii), astfel incat sa poti scrie un plan de afaceri bine inchegat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene DASRANGE DASRANGE Buna ziua, Sunt interesat de infiintarea unei linii de productie lemn sintetic in mediu rural si doresc sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru o ... (vezi toată discuția)
Fonduri pentru plantatie de nuci sau alta idee AHutanu AHutanu M-am interesat pentru investirea intro plantatie de nuci de 1hectar deoarece terenul il am si investitia nu ar fii chiar atat de mare dar se pune problema de a ... (vezi toată discuția)
Inceput afacere agricultura Ioana051 Ioana051 Buna seara si bine v-am gasit. In viitorul apropiat familia mea va obtine niste bani si ne gandim sa ii investim. Am dori sa ne infiintam o mica cultura de ... (vezi toată discuția)