avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Vanzare in regim de consignatie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Vanzare in regim de consignatie

daca doresc sa vand un autoturism in regim de consignatie prin o firma "X" sunt obligat sa accept sa mi se retina din suma datorata din vanzarea autoturismului un impozit de 16 % + 5.5% sanatate ? deci daca doresc sa primesc pe autoturism 100 lei , din aceasta suma se va scade 21,5%?
Cel mai recent răspuns: lili_khanem , utilizator 10:13, 16 Septembrie 2014
In Codul fiscal avem:

ART. 42 Venituri neimpozabile
În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:

[...]

g) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul personal, altele decât câştigurile din transferul titlurilor de valoare, precum şi altele decât cele definite la cap. VIII^1. Sunt considerate bunuri mobile la momentul înstrăinării şi bunurile valorificate prin centrele de colectare, în vederea dezmembrării, care fac obiectul Programelor naţionale finanţate din bugetul de stat sau din alte fonduri publice;

Deci, venitul obtinut din vanzarea in consignatie a autoturismului propriu nu este impozabil.
va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare picturi prin consignatie miauca miauca Se retine 10% impozit pe venitul obtinut prin vanzarea in consignatie a unor picturi facute de amatori? Se pot considera ca fiind bunuri provenite din ... (vezi toată discuția)
Venit 200- 600 lei lunar din reparati spoilere IdaTuning IdaTuning Buna ziua in urma cu 4 ani ma m apucat cu un prieten sa reparam spoilere si carena , acuma 3 luni baiatu a plecat in italia si eu ma m apucat sa repar singur ... (vezi toată discuția)
Consignatie, retinerea la sursa zangorescu86 zangorescu86 Buna ziua ! Am o problema, Eu, PFA primesc in consignatie un telefon in baza contractului de consignatie / Bon de primire in consignatie de la o persoana ... (vezi toată discuția)