avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Venit 200- 600 lei lunar din reparati spoilere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Venit 200- 600 lei lunar din reparati spoilere

Buna ziua in urma cu 4 ani ma m apucat cu un prieten sa reparam spoilere si carena , acuma 3 luni baiatu a plecat in italia si eu ma m apucat sa repar singur spoilere si carene , am un garaj de 15 mp si acolo imi continui munca de unu singur, acuma ca sa redirectionez fosti clienti spre mine mi am pus pe masina un banner in care imi dau nr de tel si munca pe care o prestez. Intrebarea mea este daca ma poate trage cine la raspundere in primu rand pt acel banner care este si pe cateva masini ale unor prieteni si in al doilea pt ca repar spoilere si nu am firma sau alte cele :) precizez ca fac cam 500 600 lei pe luna vara... si e singuru venit nu lucru nici unde
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
IdaTuning, utilizator
Cel mai recent răspuns: amandeal , utilizator 17:01, 1 Octombrie 2009
Din pacate, da. Trebuie sa legalizati activitatea, pana nu va prinde fiscul si va mai si amendeaza.
Si cum as putea sa imi legalizez activitatea... kt mai ieftin posibil ... pfa sau ... alte cele sa nu platesc la stat 90 la suta si eu sa mai raman cu 10 :P
Puteti infiinta PFA, daca aveti studii in domeniu.
Cat despre darile la stat, platiti impozit 16% + 5.5% la Casa de sanatate, in total 21,5%. Se impoziteaza venitul net. Adica din tot ceea ce incasati, se scad cheltuielile pe care le faceti in interesul PFA si rezultatul se impoziteaza cu 16%.
Bun PFA e persoana fizica autorizata nu? asa daca eu platesc 16% si 5,5% aia inseamna ca am si carte? daca cumva 1 luna nu am venit deloc ce se intampla? si mai pe intelesu meu daca fac 100 lei din aia se scad 21,5 lei? cam cat costa sa imi fac un pfa si ce acte trebuie , ma gandesc k o sa trebuiasca sa am si casa de marcat nu? si sa dau bonuri la clienti . Eu nu am studii in domeniu si lucru cu materiale destul de periculoase.
Practic nu practici aceasta activitate decat ocazional , si avand in vedere faptul ca nu vinzi nimic , nu are rost sa te incurcui cu un PFA !

Daca nici clientii nu iti cer factura sau bon fiscal , esti ca si un zugrav care zugraveste si face mici reparatii , si pentru asta da anunt la un ziar .

Pentru ca lucrezi cu materiale periculoase o sa-ti trebuiasca si autorizatie de protectie a mediului la punctul de lucru si multe altele ,si nu face daraua cat ocaua .

Eu am exprimat doar un punct de vedere , si cred ca ar trebui sa te gandesti ca Pogea o sa fie fericit ca a mai pus mana pe un contribuabil care sa sustina salariile nesimtit de mari din sectorul public .

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)
Care sunt procentele contributiilor ale unei pfa? larissalore larissalore Buna ziua, Un prieten lucreaza in functia de contabil si doreste sa se inregistreze si ca persoana fizica autorizata (PFA - daca este posibil). Acesta ar ... (vezi toată discuția)
Pfa contributii catre stat?! o situatie particulara OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua, as vrea sa infiintez un PFA, am citit ceea ce se scrie pe forum despre contributiile catre stat dar nu m-am lamurit indeajuns. In situatia de acum: ... (vezi toată discuția)