avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosire Teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosire Teren

Buna ziua,
1. In ce conditii pot vinde un teren extravilan (fanete) evitand preemptiunea?
Donatia este o solutie?
2. Ca proprietar teren intravilan pe care exista o mica cladire (34 mp) dezafectata a unei foste uzine, imi foloseste dreptul de superficie? Casuta dezafectata este cumparata de cineva de la uzina, desi terenul este al meu. In prezent locuieste acolo o familie fara contract, care rupe garduri, vrea sa inchida drumul de servitute catre terenul extravilan pe care-l am in continuarea acestuia, isi face cotet, etc. (pe terenul meu).
3. Daca pentru situatia de la pct 2, am facut o sesizare in scris la Politie pentru care am primit nr de dosar, este normal sa ma cheme peste o luna din nou la sediul central(superior) al Politiei pentru a da o noua declaratie si apoi a merge la fata locului?!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 11:26, 1 Octombrie 2014
Donatia este o solutie. Nu inteleg ce intelegeti prin faptul ca va ajuta dreptul de superficie.
Este normal sa va mai cheme la politie daca sunt necesare clarificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire drept cladire dezafectata aelemarac aelemarac Buna ziua, Detin un teren intravilan printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si pe acesta sunt doua cladiri dezafectate ale unei foste ... (vezi toată discuția)
S-a făcut o ridicare topografică la un teren in sistemul stereo ... omatcons omatcons Sa făcut o ridicare tipografică la un teren in sistemul stereo 70. Tipograful autorizat a măsurat atât terenul cât și construcția existentă pe acest ... (vezi toată discuția)