1. Am emis o factura de avans catre un SRL pentru suma de 3100 lei din care mi s-a achitat cash 1300 lei si am facut chitanta.
2. Administratorul SRLului respectiv mi-a facut o plata partiala de 800 lei prin OP din contul propriu de persoana fizica in contul meu de firma.
3. Urmeaza sa mai primesc 1000 de lei.
Intrebarea mea este cum pot sa porcedez in aceasta situatie cand pe desfasuratorul meu bancar apare ca o persoana fizica mi-a virat o suma de bani? cum o corelez cu plata de avans care a fost emisa pe persoana juridica? la descrierea tranzactiei scrie totusi: "/ROC/plata partiala FF izv0010/01.07
.2014//RFB/1". Plata ce urmeaza sa o faca cum e recomandat sa o faca?
Se face un contract tripartid in care o terta parte plateste o datorie care nu e a sa. Asta, anticipat platii.
Odata banii intrati in contul dvs., e suficienta o declaratie a celui ce a platit ca suma este in contul datoriei celeilalte persoane. E bine sa aveti asta ca sa nu va treziti ca banii primiti sunt necuveniti. Nu acum ci putin inainte de prescriptie care e de 3 ani, cand poate ati si uitat de ei.
Incasare client
rocky2009
Buna ziua,
am un client care vrea sa achizitioneze de la firma mea diverse produse. Acestea depasesc suma de 5000 ron. Factura o vrea pe persoana juridica. ... (vezi toată discuția)