avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum stornez o factura incasata prin op?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum stornez o factura incasata prin op?

Buna ziua! Obisnuiesc sa iau avans clientilor fizici cu care lucrez. Facturez acest avans, iar plata lui se face in cont. Problema e ca apoi clientii vor sa plateasca diferenta cash. Imi spuneti va rog care ar fi pasii in acest sens? Va pot da un exemplu concret. Avans achitat prin op - 600 lei, rest de plata cash 6197 lei.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2019
otilia.ior, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:10, 31 August 2019
Ramane avansul platit prin cont, iar pe factura finala, pe primul rand treceti valoarea stornata si pe randul doi cea finala a lucrarii si difrenta dintre cele doua valori, in exemplul concret - 600 lei si 6797 lei. Total factura 6197 lei. care este de plata cash 6197 lei. Deci raman ambele facturi inregistrate in contabilitate.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2019
george-neagu, moderator
Va multumesc pentru raspuns! Si daca clientul cere bon fiscal cum procedez?
Pai dati bonul fiscal pe valoarea care pare pe factura adica din exemplu , pe plata cash 6197 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii de coaching catre persoane fizice Alexutu123 Alexutu123 Prestez servicii de coaching catre persoane fizice. Am clienti care isi rezerva sesiuni de coaching dar apoi nu mai vin la intalnire. Eu vreau sa ii facturez ... (vezi toată discuția)
Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Incasare cash chitanta?! geoang geoang Buna seara! Sunt PFA, neplatitor de TVA, impozitata la norma de venit. Am intrebari la emiterea Facturii/ Chitantei. Catre persoane fizice care platesc ... (vezi toată discuția)