Acum, pelive.avocatnet.ro,are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 202. Sesiune practică cu Adrian Bența
Prestez servicii de coaching catre persoane fizice. Am clienti care isi rezerva sesiuni de coaching dar apoi nu mai vin la intalnire. Eu vreau sa ii facturez pentru ca eu ma pregatesc pentru intalnire si imi rezerv toata ziua pentru ei chiar daca nu vin. Ce ar trebui sa trec pe facture in acest caz?
Cel mai bine ar fi sa incasati o suma la inscriere care sa nu fie returnabila si pe factura emisa scrieti avans servicii coaching. La inceperea cursului incasati diferenta, pe factura emisa treceti pe primul rand intreaga valoare a cursului si pe al-II-lea rand stornati factura de avans.
Problema dvs. este in primul rand contractuala.
Asa cum s-a aratat foarte bine mai sus trebuie sa luati banii inainte sau o parte din ei si sa nu se restituie ceea ce este corect intrucat incorectitudinea trebuie sanctionata juridic.
Asa cum a spus Claudiu mai sus nereturnarea avansului trebuie specifica in contractul dintre parti. In factura finala se va trece pe primul rand, de exemplu, taxa de neparticipare care are aceeasi valoare cu avansul si pe al-II-lea rand stornati factura de avans.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.