avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 202. Sesiune practică cu Adrian Bența

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Facturare servicii de coaching catre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Facturare servicii de coaching catre persoane fizice

Prestez servicii de coaching catre persoane fizice. Am clienti care isi rezerva sesiuni de coaching dar apoi nu mai vin la intalnire. Eu vreau sa ii facturez pentru ca eu ma pregatesc pentru intalnire si imi rezerv toata ziua pentru ei chiar daca nu vin. Ce ar trebui sa trec pe facture in acest caz?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexutu123 , utilizator 16:36, 28 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine ar fi sa incasati o suma la inscriere care sa nu fie returnabila si pe factura emisa scrieti avans servicii coaching. La inceperea cursului incasati diferenta, pe factura emisa treceti pe primul rand intreaga valoare a cursului si pe al-II-lea rand stornati factura de avans.
Cum facturez daca raman doar cu suma nereturnabila?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema dvs. este in primul rand contractuala.
Asa cum s-a aratat foarte bine mai sus trebuie sa luati banii inainte sau o parte din ei si sa nu se restituie ceea ce este corect intrucat incorectitudinea trebuie sanctionata juridic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum a spus Claudiu mai sus nereturnarea avansului trebuie specifica in contractul dintre parti. In factura finala se va trece pe primul rand, de exemplu, taxa de neparticipare care are aceeasi valoare cu avansul si pe al-II-lea rand stornati factura de avans.

Totalul facturii va fi zero.
Multumesc tuturor, Am inteles,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornare factura de avans cu tva de 19% liliana_grebanus liliana_grebanus Buna ziua! In aprilie am emis unei scietati comerciale o factura de avans ptr. o marfa pe care o livram acum, in august. Intrebarea mea este cum fac ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura avans - venituri gabi.b gabi.b Societatea are un contract de prestari servicii cu plata in 3 rate: 1 rata scadenta la 30.10.2012 - (facturata: avans 419 = 4111 si tva), a 2 rata scadenta la ... (vezi toată discuția)
Inegistrare contabila pentru factura avans Serbanstefan21 Serbanstefan21 Am inreg o factura de avans a unei lucrari de constructii: 411 %419 20685 lei 419 17382.35 4427 3302,65 am incasat 20379 lei ... (vezi toată discuția)