avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se pedepsete marturia mincinoasa conform art 273 ncp?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se pedepsete marturia mincinoasa conform art 273 ncp?

buna dimi
am fost implicat intr-un proces pt ordin de protectie care a fost respins ca fiind nefondat
soacra a fost citata ca martor si a facut unele declaratii false (marturii)
eu ma deschis un dosar penal in urma marturiilor facute de ea care a ajuns la org de pol,,, care au dat o solutie de genul ca este absolvita de vina pt faptul ca nu s-au produs consecinte totusi eu nu inteleg cum se aplica legea daca depui marturie falsa in fata instantei de judecata?
Cel mai recent răspuns: fanusteff , utilizator 19:25, 22 Septembrie 2014
Mărturia mincinoasă Art 273. NCP:

(3) Autorul nu se pedepseşte dacă îşi retrage mărturia, în cauzele penale înainte de reţinere, arestare sau de punerea în mişcare a acţiunii penale ori în alte cauze înainte de a se fi pronunţat o hotărâre sau de a se fi dat o altă soluţie, ca urmare a mărturiei mincinoase.
adica mai pe intelesul meu se poate?
Adică, nu aţi suportat consecinţe legale datorită mărturiei soacrei , până la momentul acesta.Drept urmare, soacra nu va răspunde penal pentru mărturie mincinoasă.
ciudata mai este legea asta ,,,minti fara nerusinare si nu se ia nici o masura.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu reclamant și martori mincinoși. pot să le fac plângere penală? Daboa12 Daboa12 Daca la un divorț matori mint cât și reclamantul am dovezi care să demonstreze acest lucru pot fi acuzați pentru mărturie mincinoasă? (vezi toată discuția)
Am dat o declarație falsă într-un proces penal. nu am antecedente și nu am mai avut probleme cu poliția, ce pot să pățesc? Mariae36 Mariae36 Dacă nu am antecedente și nu am mai avut probleme cu poliția înainte , ce pot sa pățesc dacă am dat o declarație falsa intr-un proces penal ? (vezi toată discuția)