Buna ziua!
Poate un director sa trimita cu delegare un angajat fara acordul acestuia intr-o alta institutie?
Mentionez ca lucrez la o regie autonoma subordonata Consiliului Local. Dispozitia de delegare o va face dl. primar insa lista persoanelor din institutia noastra a fost stabilita de director fara anuntarea persoanelor in prealabil si fara a ne cere acordul sau disponibilitatea. Cel mai grav este ca atributiile de la locul unde se face delegarea nu corespund cu cele de la locul de munca actual si sunt mult sub pregatirea mea profesionala.
In vederea delegarii nu se cere acordul salariatului ci numai pentru a prelungi delegarea pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice se solicita acordul salariatului.
Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă.
Delegare
Zese0610
Pe data de 1 ianuarie 2020 am fost delegat la o alta unitate de către sef, am fost în audienta la director și pe data de 1 martie 2020 am fost trimis ... (vezi toată discuția)