avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... inscrierea in registrul agricol al unui mostenitor
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

inscrierea in registrul agricol al unui mostenitor

in urma decesului bunicilor din partea mamei s-au intocmit doua certificate de mostenitor:
- unul dupa decesul bunicii prin care mostenitorii erau bunicul=10/16, mama=3/16 si un frate al mamei=3/16;
- celalat dupa decesul bunicului prin care mostenitor era mama =10/16(fratele neprezentandu-se)
In anul 2006 s-a eliberat titlul de proprietate (in baza celor 2 certificate), dar pe titlul de proprietate a fost trecuta doar mama.
Intre timp fratele mamei a decedat si mostenitorii lui nu pot face dezbaterea mostenirii pe aceasta parte din casa bunicilor (conform certif. most.) pentru ca notarul cere o adeverinta de rol pe numele defunctului iar cei de la primarie spun ca conform titlului de proprietate titular la rol este doar mama, am facut si intabularea conform celor 2 certificate de mostenitor, titlul de proprietate si schitei cadastrale. in baza acestui act rezulta ca si fratele mamei are dreptul la 3/16 din suprafata, cei de la cadasrtu au spus ca poate fi trecut in rol dar cei de la primarie spun ca ei iau de baza titlul de priprietate. am incercat sa le explic ce inseamna intabularea conform L7/1996, L247/2005 si Regulamentului de cadastru dar nu inteleg ori nu cunosc legile.
Nu stiu ce sa fac, doar printr-o hotarare judec. sai oblig sa-l inscrie pe unchi in registrul agricol sau sa cer eliberarea unui alt titlu dar banuiesc ca cel vechi trebuie anulat tot pritr-o hot. jud.(sa se dea mama singura in judecata?)



















Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate Ion Popescu Ion Popescu In urma decesului bunicilor din partea mamei s-au eliberat doua certificate de mosteniror din care rezulta ca mostenitorii sunt: - dupa bunica=bunicul cu ... (vezi toată discuția)
Completare si corectare titlu de proprietate mosemari2000 mosemari2000 Buna seara! Care este procedura prin care se poate completa si corecta un Titlu de Proprietate? Istoria este urmatoarea: Titlul a fost emis in 1995 pe numele ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu un singur mostenitor rusu_florin rusu_florin Buna ziua! Incercând să fac intabulare pe casa și terenul aferent, m-am confruntat cu următoarea problemă: -în urma decesului bunicilor s-a făcut ... (vezi toată discuția)