avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate cu un singur mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate cu un singur mostenitor

Buna ziua! Incercând să fac intabulare pe casa și terenul aferent, m-am confruntat cu următoarea problemă:
-în urma decesului bunicilor s-a făcut succesiune la notariat în urma căreia s-a eliberat un certificat de moștenitor pe numele mamei și a fratelui său (an 1986)
-în anul 1994 s-a eliberat titlu de proprietate doar pe numele fratelui ei (a unchiului)
-pentru intabulare mi s-a zis că nu poate solicita mama deoarece nu este trecuta pe titlu si astfel nu are calitate de coproprietar.
Am scos de la arhive certificatul de mostenitor din 1986 prin care se facea partajul in urma decesului bunicii, unde era o mentiune despre un alt certificat de mostenitor in urma decesului bunicului in 1972 (le-am scos pe ambele de la arhiva) pe titlu din 1994 scrie ca cetateanul G .I. (bunicul) si mostenitorii G.C. (unchiul) ma intreb oare nu trebuia emis titlu ca mostenitor ai bunicii?
Ce trebuie sa fac pentru a putea face intabularea? solicitare de modificare a titlului la primarie sau in instanta?!
Cel mai recent răspuns: rusu_florin , utilizator 18:41, 10 Iulie 2018
Mama dvs. a depus cerere la primarie pentru eliberarea titlului de proprietate ?
Nu, și nici nu a fost înștiințată! în perioada respectivă lucra in alt județ
Nici unchiul nu a fost instiintat, a facut demersuri si pentru asta a primit.
Ce titlu de proprietate exista?

Liliana Gradinaru a scris:

Exista titlu din urma decesului bunicului cf certificat din 72 si e doar pe numele unchiului! Dar mai e un cert de Moștenitor din 86 după decesul bunicii

Liliana Gradinaru a scris:

Exista titlu din urma decesului bunicului cf certificat din 72 si e doar pe numele unchiului! Dar mai e un cert de Moștenitor din 86 după decesul bunicii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea in registrul agricol al unui mostenitor Ion Popescu Ion Popescu in urma decesului bunicilor din partea mamei s-au intocmit doua certificate de mostenitor: - unul dupa decesul bunicii prin care mostenitorii erau ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara documentele necesare acesteia myyre myyre Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei au decedat inainte de 1989, bunicul in 1968 si bunica 1974. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu proprietate-se incearca dienusa dienusa Buna,ma confrunt cu o problema si sper ca pe acest site o sa gasesc cateva indrumari.Sper sa fiu cat se poate de explicita. Tatal meu pe ... (vezi toată discuția)