avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratia de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratia de bloc

Buna seara

va rog daca se poate sa-mi spune-ti si mie pe ce criteri se trec persoanele une-i societati la intretinere.
Eu am o mare problema cu administratorul blocului care ne trece si 71 de persoane la intretinere.
Vreau sa mai stiu daca o firma de paza poate legitima persoane?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: abeona , utilizator 20:53, 30 Mai 2009
Prin negociere in functie de afluenta de persoane, nr. de ore de activitate, etc.
Normă metodologică din 19/12/2007 de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008

Art. 37. -
(1) Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde menajere şi a hranei; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere; vidanjare. Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileşte printr-o convenţie aprobată de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari.
(2) Convenţia prevăzută are durată nedeterminată, fiind valabilă pe toată perioada activităţii desfăşurate de deţinătorii prevăzuţi la alin. (1), şi se actualizează periodic, în funcţie de elementele noi care intervin, în funcţie de numărul persoanelor care desfăşoară zilnic activităţi în spaţiul sau apartamentul respectiv, de numărul mediu zilnic de clienţi şi de obiectul de activitate. Numărul acestora se stabileşte de deţinătorul spaţiului şi se certifică de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari. Acest număr se utilizează pentru calculul cheltuielilor pe persoană aferente spaţiului respectiv.
(3) Convenţia precizează contribuţia proprietarului la cheltuielile asociaţiei de proprietari, cu privire la consumurile care nu pot fi înregistrate distinct pe fiecare proprietate în cauză şi care sunt determinate de activitatea desfăşurată.
(4) Convenţia completează obligaţiile proprietarului faţă de cheltuielile din cadrul asociaţiei de proprietari menţionate la art. 47 din Legea nr. 230/2007 lit. b)-f).

Asadar dv stabiliti nr de persoane. Si platiti numai acele consumuri care nu pot fi contorizate distinct pe spatiul dv.
adriantot a scris:

Asadar dv stabiliti nr de persoane. Si platiti numai acele consumuri care nu pot fi contorizate distinct pe spatiul dv.

Corect, dar rin cate am inteles, vor aparea conflicte daca nu se negociaza; ma deruteaza nr. de 71 de persoane care dupa "tonul" @alffloghe3 pare afi exagerat.
"Numărul acestora se stabileşte de deţinătorul spaţiului şi se certifică de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari".(adica posibila nevoie de negociere).
Am fost saolicitati sa raspundem si daca oamenii firmei de paza au voie sa legitimeze. Eu cred ca nu, dar mai bine sa- i dea altcineva un raspuns corect(eu nu sunt sigur).
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
marius cioca, utilizator
Banuiesc ca sunteti o societate comerciala care are sediul la parteul unui bloc de locuinte.
Conform legilor in vigoare este nevoie sa aveti si aprobarea as. de prop. care va incheia cu societatea dvs. o Conventie privind calcularea cheltuielilor pe numarul de persoana aferente spatiului respectiv.
Urmati sfatul d-lui @adriantot, consultati prevederile legale, incheiati acea conventie cu asocciatia, negociati cu aceasta nr. de persoane. Noi avem asemenea situatii, de exemplu o frizerie cu 4 angajati la care s-au mai adaugat inca 3 persoane/luna, deci pe lista de plata societatea figureaza cu 7 persoane - cu specificarea ca frizeria respectiva are intrare separata, nu foloseste liftul insa deoarece are si o usa de intrare si prin casa scarii (folosita extrem de rar), acestia au acceptat - prin conventia incheiata cu asociatia sa achite si c/val energiei electrice pentru iluminat.
Faza cu legitimarea persoanelor nu am inteles-o, unde sa legitimeze persoane? Probabil ca aceasta prerogativa a firmei de paza o are la serviciu, nu la casa scarii. Pe vremuri, militia mai facea cate un raid la casa scarii pentru depistarea celor care nu aveau actele de identitate in regula, dar acum...
va multumesc frumos pentru raspuns.
aproape m-am edificat.
am sa ma mai interesez.

cu multumiri

Alte discuții în legătură

Consum apa anissia anissia Buna ziua, am cateva probleme sau dileme pe care as vrea sa le solutionez. La o scara de bloc cu 13 apartamente 3 apartamente sunt contorizate la apa, 2 ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare fond de reparații Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La parterul blocului este în chirie o firma tip CAZINOU, care urmează sa primească avizul de funcționare . Pentru aceasta, firma solicita avizul ... (vezi toată discuția)
Obligatii legate de cheltuielile la intretinere ale unui spatiu comercial aflat la parterul blocului AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 {\"Buna ziua! As avea o intrebare! Intrebarea este legata de un spatiu comercial aflat la parterul blocului si anume....toate cheltuielile care trebuie ... (vezi toată discuția)