avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil ptr. tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil ptr. tata

Buna ziua, am întrebare în legătură cu CCC de o luna ptr. tatăl copilului.Care este soluția în cazul în care tatăl ar vrea să intre in CCC de o luna dar în cei 12 luni premergătoare a avut întrerupere de o lună concediu fără plată?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:53, 19 Septembrie 2014
1. Daca luna aceea de concediu fara plata este o luna intreaga (de la 1 la 31) atunci nu indeplineste conditiile pentru a intra cel putin o luna in CCC si, in acest caz, mama va beneficia de tot CCC.

2. Daca acea luna de concediu fara plata se intinde pe doua luni atunci poate beneficia si tatal de CCC cel putin o luna.

3. ATENTIE: este vorba de cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Mulțumesc pentru răspuns.Ați putea să ne scrieți care ar fi procedura ,ce acte trebuie să predăm în cazul în care tatăl nu poate merge în CCC din cauza concediului fără plată?
Trebuie sa depuna la AJPIS o declaratie in care sa spuna ce statut a avut in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sau o adeverinta de la Fisc in care se arata ce venituri profesionale avut in cele 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata indemnizatiei OlahMelinda OlahMelinda buna,sunt in concediu de crestere copil,baiatul in 3 decembrie implineste varsta de 2 ani ,tatal poate sta in ultima luna (cel obligatoriu) pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2 ani Aura Pop Aura Pop Buna ziua Urmeaza sa intru in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , sotul nu lucraza si nici nu a realizat veniturii in ultimile 12 ... (vezi toată discuția)