avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... TVA la incasare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

TVA la incasare

Buna ziua, ma poate ajuta cineva daca si persoanele fizice care obtin venituri din activitati independente sunt obilgate de lege sa depuna "Notificara privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare"? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 20:26, 24 Septembrie 2014
Sunteti platitor de tva?
Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare se completează de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art.153 din Codul fiscal, care au obligaţia să notifice organele fiscale cu privire la aplicarea sistemului TVA la încasare sau cu privire la încetarea aplicării acestui sistem, în condiţiile prevăzute de art. 1563 alin.(11) şi alin.(12) din Codul fiscal. (sursa: ANAF)

Deci se depune si de PFA.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Din cate stiu eu, trebuie sa platesc (prin decizia de impunere) 16% impozitul pe profit si 5.5% sanatatea. TVA-ul nu cred ca trebuie sa-l platesc, avand in vedere ca am o cifra de afaceri foarte, foarte mica. Gresesc undeva? Multumesc pentru sprijin!
Daca ne puteti clarifica ce anume ati dori sa aflati pentru a va raspunde corect,ne-ar fi/v-ar fi de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 097 Ileana567 Ileana567 Unde gasesc formularul 097 actualizat, pentru a putea scapa de \\"TVA la incasare\\"? (vezi toată discuția)
Declaratia 097 cu cifra 0 ama77 ama77 O societate platitoare de tva are cifra de afaceri 0 pe perioada 01 oct 2011-30 sept 2012.Se intocmeste declaratia 097 cu cifra o pe perioada indicata?.Va ... (vezi toată discuția)
Greseala facturare tva la incasare WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua, O societate activeaza din noiembrie 2013, a avut activitate comerciala (vanzare de echipamente industriale), a tinut contabilitatea normal si a ... (vezi toată discuția)