avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit cesiune actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit cesiune actiuni

buna seara!
Doresc si eu raspuns la urmatoarea problema:
sunt actioner la un SA de tip inchis . detin 1000 actiuni cu o valoare nominal de 2.5 lei/actiune. Vreau sa le vand cu 10 lei /actiune. Cum se calculeaza concret pe exemplul mai sus mentionat impozitul pe venitul obtinut? se mentioneaza asta in contractual de cesiune? ce valoare trebuie trecuta in contact? Mie trebuie sa mi se retina din suma ceva ? si cat? ce valoare de vanzare se trece in contractual de cesiune?
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 21:17, 16 Septembrie 2014
Buna seara!

Pretul se trece in contract net. Se plateste impozit de 16% pe diferenta dintre valoarea de vanzare si valoarea nominala, prin retinere la sursa. Dvs incasati 1000*10 lei.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent despre cesiune parti sociale andr_georgi andr_georgi Vreau sa cumpar toate partile sociale a unei societati comerciale care are capitalul social 200 lei. Dar in realitate eu cumpar aceste parti sociale cu o ... (vezi toată discuția)
Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)