avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Dacă PFA-ul nu are încasari o perioadă plăteste ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Dacă PFA-ul nu are încasari o perioadă plăteste CAS și CASS?

Și dacă da, cum și de unde?

Aceste plăți sunt obligatorii pentru toate PFA-urile?
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
dorinsp, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:47, 16 Septembrie 2014
La infiintarea pfa ati depus D220 si D600 cu venitul estimat pentru anul in curs si cu venitul lunar asigurat pentru plata contributiei la sanatate. In timpul anului se fac platile trimestriale in contul impozitului pe venit, contributiei la sanatate si pensie. Anul urmator se depune D200 in care se trece situatia fiscala realizata in anul precedent si se face regularizarea la impozitul pe venit fata de cel platit anticipat in timpul anului. Faptul ca in anumite luni din an nu aveti incasari, asta nu afecteaza acele plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati contributii sociale la pfa IrinaMona IrinaMona Buna seara. O P.F.A. care are angajati pe langa plata contributiilor din D112 ce impozit mai plateste? (vezi toată discuția)
Plata cas si cass pt. venituri din activitati independente stefanelul stefanelul Buna ziua, Sunt o persoana fizica neautorizata care obtin venituri din activitati independente pe baza unui contract de prestari servicii de publicitate pe ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa urmeze o i.i. de-a lungul anului? staycu staycu Buna ziua, Am infiintat o Intreprindere individuala in februarie 2014. Nu am angajati, lucrez pe cont propriu, contabilitatea o tin eu in partida ... (vezi toată discuția)