avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... exista diploma echivalenta licentei pe limbi straine?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

exista diploma echivalenta licentei pe limbi straine?

Am terminat facultatea de lb straine la spiru haret si momentan nu pot ridica diploma de licenta de la ei pe motiv ca ar fi in proces cu ministerul invatamantului care refuza din diferite motive sa le elibereze cartoanele si formularele de diplome. Nu as vrea sa reiau o alta facultate, cu atat mai putin pe acelasi profil si nici nu as vrea sa stau degeaba sa astept, poate chiar ani de zile, pana cand voi binevoi domnii sa elibereze diplomele. Intrebarea mea este: exista vreun examen specific pe care il pot da in urma caruia sa mi se poata elibera o diploma pt lb engleza cu care sa pot aplica la master, sau la obtinerea atestatului de traducator sau la examenul de titulatura pt a deveni profesor? pe site-ul: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: alexa007 , utilizator 07:27, 24 Septembrie 2014
Scandalul diplomelor de la Spiru Haret dureaza din 2009 deoarece multe din programele lor de invatamant nu erau autorizate/avizate de Minister, si ma refer aici la invatamantul la distanta si la cel fara frecventa. Probabil asta ti s-a intamplat si tie.

Din cunostintele mele, multi dintre studenti au actionat in instanta atat Universitatea cat si Ministerul, si au avut castig de cauza obtinandu-si diplomele. Dar este un proces de durata, iar ceea ce iti doresti tu, din cate stiu eu, nu este posibil. Probabil, poti obtine o adeverinta de la facultate cu tipurile de cursuri pe care le-ai urmat si ca esti absolventa a lor, dar inscrierea la master nu se poate face fara diploma de licenta in original. Exista persoane care s-au angajat cu aceasta adeverinta.

Ai grija ca studentilor li se spune ca Ministerul nu are diplome suficiente, dar acesta nu le elibereaza deoarece forma respectiva de invatamant nu avea autorizatie.

Imi pare tare rau pentru ce ti se intampla si sper sa fie de ajutor viitorilor studenti sa se intereseze din timp daca exista acreditari si autorizari ale formei de invatamant aleasa!
Multumesc frumos pt raspuns. Eu am terminat facultatea la zi la ei si era si acreditata din cate stiu eu.. la angajare nu am avut probleme insa daca doresc sa-mi continui studiile nu prea se poate.. Cel mai indicat ar fi sa repet facultatea banuiesc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta - valabila sau nu in cazul dat? adriadna adriadna Buna seara,as dori sa va prezint urmatorul caz, si daca cineva poate raspunde, va rog frumos,,astept: Am sustinut examenul de licenta in iulie 2009, la univ ... (vezi toată discuția)
Acte studii diploma de licenta bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,vreau sa intreb si eu,dupa ce termin o facultate si promovez si examenul de licenta de la sfarsit,dupa maxim cat timp din punct de vedere legal ar ... (vezi toată discuția)