avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chiriasi nedeclarati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chiriasi nedeclarati

Vecina mea a decedat anul trecut. Cheile apartamentului au ramas la un vecin care intre timp a inchiriat apartamentul,unor studenti.Cele doua persoane nu sunt trecute la plata cheltuielilor de intretinere.Singura ruda in viata este un cumnat al acesteia care se afla in proces cu vecinul .Problema noastra a locatarilor este sa-i determinam sa-si plateasca intretinerea.Cum sa procedam?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:15, 17 Septembrie 2014
In conditiile in care defunctul proprietar are mostenitori,asociatia de proprietari prin reprezentant legal,pentru recuperare debit,are dreptul prevazut de L nr 230/2007 art 49,50 si 51
Nu stiu cum ati putea recupera intretinerea neplatita dar puteti reduce pierderile eliminand sursa lor:
-reclamati la politie studentii ca stau fara forme legale;
-reclamati vecinul la fisc pentru evaziune fiscala.
Si pe langa cele spuse mai sus, opriti orice utilitate posibila din punct de vedere tehnic: apa, gaz...
Carturarul a scris:



-reclamati vecinul la fisc pentru evaziune fiscala.

Nu este obligatoriu sa fie intrunite elementele infractiunii de evaziune fiscala in orice situatie de locuit in imobil-dupa cum este cazul contractului de comodat incheiat intre parti
Asa este @ynocentta, numai ca eu de cand ma ocup de asociatii, nu am vazut niciodata o astfel de situatie - vecinul acaparator sa incheie contract de inchiriere/comodat cu chiriasii. Dvs. ati intalnit o astfel de situatie? Cred ca nici la modul teoretic...
Oricum, la noi in asociatie nu s-ar putea intampla o astfel de situatie, deoarece am fi luat demult masurile aratate de catre cei doi colegi, mai mult i-am fi venit de hac si vecinului hraparetz.
Nu stiu de ce, dar parca aceasta speta, a mai fost discutata pe-aici...

Alte discuții în legătură

Contractele dintre proprietar si chirias - de care, in ce conditii costel2 costel2 1)Ce sanctiuni atrage un contract de închiriere facut între chirias si proprietar de comun acord ,neînregistrat legal ? 2)Poate un proprietar sa ofere un ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa cu chirias problematic Simmy Simmy Buna ziua, In primul rand, sa explic situatia. Prietena mea este in procedura de cumparare a unui apartament de 2 camere prin programul prima casa. ... (vezi toată discuția)
Chirii mihaelasoltinschi mihaelasoltinschi Am inchiriat un apartament de doua camere la trei tineri proveniti din plasament avand varste cuprinse intre 21 si 22 de ani spunand ca sunt angajati. Am ... (vezi toată discuția)