avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat -cumul de puncte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat -cumul de puncte

In cursul zilei de azi am primit la domiciliu o instiintare ca am acumulat 16 puncte de penalizare si ca trebuie sa ma prezint in termen de 5 zile la Politia Satu Mare, instiintarea a fost inmanata mamei mele fiindca in acest moment eu sunt plecat la Brasov. Saptamana trecuta am facut o contestatie la o amenda radar la care erau atribuite 6 puncte de penalizare , data procesului fiind stabilita pe 16 iunie.
Intrebarea mea este : aceste 6 puncte raman valabile sau se anuleaza pana la pronuntarea sentintei? caz in care as ramane cu 10 puncte.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:43, 22 Mai 2009
Daca ati facut contestati in tribunal, depuneti la politie actele doveditoare acestui demers, si in mod normal ar trebui sa stea in suspendare pana la pronuntarea sentintei.
Succes!
Trebuie sa mergeti la instanta competenta a solutiona plangerea contraventionala inaintata de catre dumneavoastra si sa solicitati eliberarea unui certificat de grefa din care sa rezulte ca ati atacat in instanta procesul verbal prin care s-a luat masura penalizarii cu 6 puncte. cu acel certificat de grefa mergeti la politie iar cei de acolo vor constata ca aceste puncte nu pot fi luate in considerare pana in momentul in care solutia instantei ramane definitiva si irevocabila.
Aceste acte trebuie depuse personal sau exista si alte metode fiindca nu am cum sa ma deplasez pana la Satu Mare in urmatoarele zile.
Este obligatoriu acest certificat de grefa, mentionez ca la data la care am facut contestatia nu eram instiintat ca mi se suspenda permisul motiv pentru care functionarul de la judecatorie mi-a spus ca nu am nevoie de el.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
iobajr, utilizator
Puteti angaja un avocat din zona care sa se ocupe de toata aceasta procedura insa numai ca trebuie sa aiba o delegatie avocatiala in acest sens. mult succes.
Intr-adevar, la acea data nu aveati nevoie insa acum ca a intervenit aceasta problema, trebuie sa scoateti certificat de grefa. il puteti solicita in orice etapa procesuala in care va aflati.

Alte discuții în legătură

Prelungire suspendare drept de conducere fara comunicare initiala MaximvsTM MaximvsTM Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Vineri 22 Iunie2012, am gasit lipita pe usa apartamentului o informare de la Inspectoratul de Politie, ... (vezi toată discuția)
Dovada de circulatie ContSters40598 ContSters40598 :coffee:Cat timp pot circula cu o dovada in cazul in care mi-a fost retinut permisul de conducere? Mentionez ca am contestat p-v de contraventie(am avut deja ... (vezi toată discuția)
Trecere la nivel cu cale ferata mariorica mariorica Buna ziua, Am avut permisul retinut pe 3 luni si amenda de 540 ron pe motiv ca nu am acordat prioritate la trecere la nivel cu calea ferata, nu am semnat ... (vezi toată discuția)