avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gresela notar act ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gresela notar act ipoteca

Buna ziua,

am semnat de curand un contract de vanzare cumpare a unui ap de 2 camere - zona Bragadiru, direct de la dezolvator prin credit ipotecar banca ING.
Totul a decurs ok (banca a acordat creditul, etc), s-au semnat actele de vanzare cumparare si ipoteca in fata notarului si a reprez bancii. A doua zi, dupa semnare creditului am fost sunat de cei de la banca, pt ca actul de ipoteca si actul de vanzare cumparere sunt gresite. Mai exact chiar, dupa ce eu am aplicat pt credit singur, creditul a fost parobat, dar in acte sotia mea a fost trecuta gresit o data Gatant si o data Declarant. Aceasi greseala a fost si pe actul de ipoteca. Banca m-a notificat ca sotia trebuie sa fie trecuta doar Garant , nu si Declarant 9in acest caz). Si ca atare treb sa refacem actele. Banca de disculpa, spunand ca ei le-au trimis un draft iar notarul trebuie sa faca aceste acte (fiind girantul statului/legii). Notarul spune ca asa a fost draftul bancii si ei doar au completat spatiile libere cu datele necesare si nu au mai citit cap-coada tot documentul. Notarul a legalizat si semant acele acte.
Intrebarea mea e : a cui este vina si de ce trebuie sa mai platesc inca un act de rectificare, tot eu. Este normal asa ceva ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:13, 17 Septembrie 2014
Vina este a victimei.

Banca l-a anuntat pe notar ca sotia trebuie sa fie doar Garant? In alte situatii sotia putea fi si Declarant? Daca erau posibile ambele variante si banca nu a anuntat ce calitate are sotia in opinia mea este responsabilitatea bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu garantie ipotecara adriansp adriansp Buna ziua. Am contractat un imprumut imobiliar. Ante-contractul de vanzare cumparare are ca si cumparatori atat pe mine cat si pe prietenul meu, fiind ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare ap ,cu credit cu ipoteca Hj99 Hj99 Buna ziua, Eu vreau sa vand un apartament si am gasit un cumpărător care vrea sa faca credit cu ipoteca pe apartamentul care il vand eu. Am facut la ... (vezi toată discuția)
Pot garanta un imprumut daca am datorii ? Matheo25 Matheo25 Buna seara. Prietena mea are salar si lucreaza de 8 luni cu carte de munca la o firma. Vrem sa scoatem niste bani din banca si eu vreau sa girez cu casa (sunt ... (vezi toată discuția)