avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la incasare

Buna ziua
Rugaminte pentru un caz
Firma platitoare TVA la incasare , emite o factura pentru o marfa vanduta plata urmand a fi facuta cu bilet la ordin. La data prezentarii biletului in banca , clientul nu are disponibil, deci refuz de plata.
Se plateste impozit pe profit de 3% dar ce facem cu tva-ul ? Incasarea nu se mai face.Procedura aferenta partii juridice o demaram,partea aferenta fiscalitatii si tva ne interseaza respectiv daca se aplica OUG111/2013
Multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2014
valentinacraiova, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:06, 17 Septembrie 2014
nu aveti data in extras = nu colectati tva

Norme CF

(12) În cazul în care încasarea se efectuează prin instrumente de plată de tip transfer-debit, respectiv cec, cambie şi bilet la ordin, data încasării contravalorii totale/parţiale a livrării de bunuri/prestării de servicii de către persoana care aplică sistemul TVA la încasare este:
a) data înscrisă în extrasul de cont sau în alt document asimilat acestuia, în situaţia în care furnizorul/prestatorul care aplică sistemul TVA la încasare nu girează instrumentul de plată, ci îl încasează/scontează. În cazul scontării instrumentului de plată, se consideră că persoana respectivă a încasat contravaloarea integrală a instrumentului de plată;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare ionut_conta ionut_conta Am urmatoarea nelamurire: Societatea mea - [b]TVA la incasare[/b] 1.Furnizor TVA la incasare - TVA se deduce la data plati 2.Furnizor NU aplica TVA la ... (vezi toată discuția)
Cec vs bilet la ordin cristiursa cristiursa care este diferenta dintre biletul la ordin si cec sau nu e nicio diferenta (vezi toată discuția)
Exigibilitate tva la incasare andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, am si eu urmatoarea situatie: vand marfa si o livrez prin urgent curieri pe data de 30 ianuarie, urgent curier incaseaza banii de la client pe 31 ... (vezi toată discuția)