avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA exigibilitate tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

exigibilitate tva la incasare

buna ziua, am si eu urmatoarea situatie: vand marfa si o livrez prin urgent curieri pe data de 30 ianuarie, urgent curier incaseaza banii de la client pe 31 ian si ii transfera in contul nostru pe 02 februarie. Cand se efectueaza incasarea in contabilitate: pe 31 ian sau pe 02 februarie? este foarte important acest lucru intrucat suntem o soc inregistrata cu tva la incasare.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 13:40, 4 Februarie 2013
data extrasului de cont cand s-au incasat.
Norme 16^2(15) În cazul încasărilor prin bancă de tipul transfer-credit, data încasării
contravalorii totale/parţiale a livrării de bunuri/prestării de servicii de către persoana
care aplică sistemul TVA la încasare, este data înscrisă în extrasul de cont, sau în alt
document asimilat acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare valentinacraiova valentinacraiova Buna ziua Rugaminte pentru un caz Firma platitoare TVA la incasare , emite o factura pentru o marfa vanduta plata urmand a fi facuta cu bilet la ordin. La ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare ionut_conta ionut_conta Am urmatoarea nelamurire: Societatea mea - [b]TVA la incasare[/b] 1.Furnizor TVA la incasare - TVA se deduce la data plati 2.Furnizor NU aplica TVA la ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare colanc colanc Sunt o societate cu TVA la incasare.In luna ian 2013 am incasat un avans de 20000 ron. In aceeasi luna am emis clientului o factura de 12201 ron a carei ... (vezi toată discuția)