avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale penalitati
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

penalitati

Buna ziua,
Pentru neplata la termen a unor taxe si impozite s-au acumulat penalitati.Aceste penalitati se prescriu sau candva tot vor trebui platite?Mentionez ca momentan. suntem cu plata la zi a impozitelor
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:58, 17 Septembrie 2014
Exista legal prevazute termene de prescriptie
Dar autoritatea fiscala,prin impunerea anuala va informa despre obligatiile la buget,inclusiv debitele in urmarire
Dispozitia in vigoare privitoare la ordinea de stingere a datoriilor precizeaza ca datoriile se sting in ordinea vechimii - concomitent suma de baza +penalitatile aferente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati taxe datorate spit neludip neludip Intrucat am de achitat taxele aferente ultimilor 3ani,daca achit sumele datorate,imi sant anulate penalitatile de neplata la timp ? (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)
Scutire plata majorari impozit locuinta barbu35 barbu35 Buna ziua. Am primit recent instiintarea de plata a impozitului anual pe locuinta, care nu a fost achitat de multi ani si am observat ca s-au adunat penalitati ... (vezi toată discuția)