Buna ziua. Am primit recent instiintarea de plata a impozitului anual pe locuinta, care nu a fost achitat de multi ani si am observat ca s-au adunat penalitati de aproape 1400 lei pe langa suma neplatita [aprox 600 lei] deci in total aprox 2000 lei. Cum as putea scapa de aceste penalitati in caz ca doresc sa achit toata suma datorata, adica cei 600 lei, insa fara majorarile adunate de-a lungul anilor? Am trimis o sesizare si primariei sector 5 dar ei nu exceleaza la capitolul relatii cu publicul si nu am sperante ca imi vor raspunde. Multumesc anticipat pentru orice sfat sau indrumare.
Dispozitiile in vigoare privitoare la ordinea de stingere a datoriilor , prevad obligatia achitarii de catre contribuabil concomitent a sumei de baza si a penalitatilor aferente
Exista situatii speciale,in care edilul poate dispune exonerarea de la plata a penalitatilor
Puteti fi scutit la plata sumelor reprezentand majorari/penelitati de intarziere doar in cazul in care este adoptata o hotarare de consiliu local care aproba scutirea la plata acestor sume precum si procedura privind aprobarea scutirii, ca exemple: [ link extern ]