avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale scutire plata majorari impozit locuinta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

scutire plata majorari impozit locuinta

Buna ziua. Am primit recent instiintarea de plata a impozitului anual pe locuinta, care nu a fost achitat de multi ani si am observat ca s-au adunat penalitati de aproape 1400 lei pe langa suma neplatita [aprox 600 lei] deci in total aprox 2000 lei. Cum as putea scapa de aceste penalitati in caz ca doresc sa achit toata suma datorata, adica cei 600 lei, insa fara majorarile adunate de-a lungul anilor? Am trimis o sesizare si primariei sector 5 dar ei nu exceleaza la capitolul relatii cu publicul si nu am sperante ca imi vor raspunde. Multumesc anticipat pentru orice sfat sau indrumare.
Cel mai recent răspuns: barbu35 , utilizator 14:56, 27 Ianuarie 2015
Dispozitiile in vigoare privitoare la ordinea de stingere a datoriilor , prevad obligatia achitarii de catre contribuabil concomitent a sumei de baza si a penalitatilor aferente
Exista situatii speciale,in care edilul poate dispune exonerarea de la plata a penalitatilor
Puteti fi scutit la plata sumelor reprezentand majorari/penelitati de intarziere doar in cazul in care este adoptata o hotarare de consiliu local care aproba scutirea la plata acestor sume precum si procedura privind aprobarea scutirii, ca exemple:
[ link extern ]

[ link extern ]
Am mai citit pe internet ca dupa o perioada de 5 ani impozitele neplatite se prescriu. mai este in vigoare o astfel de lege?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati taxe datorate spit neludip neludip Intrucat am de achitat taxele aferente ultimilor 3ani,daca achit sumele datorate,imi sant anulate penalitatile de neplata la timp ? (vezi toată discuția)
"inghetare" penalizari sterod sterod Bun gasit, In Asociatia noastra, avem un restantier ce a fost actionat in judecata acum 2 ani pt restante la intretinere de aprox 16.000 lei. Intre timp, ... (vezi toată discuția)
Penalitatile la datoriile fiscale paunescusorin paunescusorin Exista institutii in Romania unde penalitatile la suma pe care le-o datorezi are o limita,respectiv pana cand penalitatile ating o valoare egala cu cea pe care ... (vezi toată discuția)