avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata datoriei facuta de o persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata datoriei facuta de o persoana decedata

Buna ziua
Acum 9 luni sotul meu a decedat. In urma cu cateva zile am primit o notificare de la o firma de recuperare (nu stiu cat e de corect termenul) in care el este instiintat ca va fi executat silit din cauza unei datorii. Acum 10 ani a avut un abonament telefonic la care nu a platit o luna sau doua. De atunci pana acum s-au acumulat penalitati. Problema mea e urmatoarea. In afara de faptul ca nu am stiu de aceasta problema (lucru neimportant in cele din urma) stiu ca mostenitorilor le revin atat bunurile, cat si datoriile decedatului. Noi nu am facut inca succesiunea. Ce sa fac sa iau legatura cu cei care au trimis notificarea si sa le explic situatia? Banuiesc ca abia dupa ce fac succesiunea ma pot obliga sa platesc aceasta datorie.
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:42, 17 Septembrie 2014
Anterior oricarui demers catre firma de recuperare verificati temeinic de cand este datoria,
deoarece daca are vechimea de 10 ani ,a intervenit prescriptia
Firma de recuperare are tot interesul sa desfasoare demersuri prin care sa va determine ,sa recunoasteti,eventual sa achitati din datorie
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract servicii telefonie mobila-probleme reziliere laszlorobert laszlorobert Buna ziua, doresc sa-mi raspundeti la urmatoarul caz:Am avut un abonament (editat) ,am respectat termenii contractului ,adica dupa 2 ani cand a expirat ... (vezi toată discuția)
recuperare debit de catre societate recuperari creante, prin executare silita LoreB LoreB Buna ziua, as dori sa imi oferiti parerea dumneavoastra intr-o problema de care nu reusesc sa scap. Tatal meu are un abonament o firma de telefonie cu o ... (vezi toată discuția)
Dataorie servicii telefonie mobila iulia.N iulia.N Buna seara! As dori daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Am avut un abonament in 2003 pe 12 luni dar din motive financiare nu am reusit sa-l ... (vezi toată discuția)