avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită dataorie servicii telefonie mobila
Discuție deschisă în Executare silită

dataorie servicii telefonie mobila

Buna seara! As dori daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Am avut un abonament in 2003 pe 12 luni dar din motive financiare nu am reusit sa-l achit pe tot ci doar 7 luni,mi-am achitat factura de cat am vorbit dar nu si deschiderea abonamentului(l-au inchis ptr ca am intarziat cateva zile).Apoi nu am mai primit nimik de atunci de la ei. pe atunci aveam 16 ani nu stiam ca trebuie reziliat si alte chestii.Dupa cate am citit pe aici am inteles ca se pot ajunge chiar si la executari silite din cauza unui telefon.Se poate sa fiu data in judecata dupa atatia ani??
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:29, 23 Februarie 2010
pai si eu trec prin aceeasi situatie..mai mult sau mai putin. treaba este ca , in 3 ani datoria se prescrie daca nu a fost achitata nici o plata . daca stii exact data cand ai primit acele facturi si ultima data cand ai ahitat o factura , fa un calcul. oricum pentru siguranta , ar fi bn sa verifici la ei, daca figurezi cu restanta si eventul la BNR ( biroul national de credite) . o data pe an ai o solicitare gratuita. faci o cere si verifici daca esti sau nu persoana restantiera.
Nu mai e cazul.
Datoria s-a prescris.
Dar firmele de telefonie mobila isi vand creantele catre firme de recuperare si e posibil sa mai primiti vreo hartie de amenintare ca va executa. Atentie, nu semnati nimic, nu platiti nimic, nici partial, nu recunoasteti nici o datorie, pt ca va repune in termenul de prescriptie si atunci va pot executa.

Si mai e posibil de acum, daca doriti sa faceti alte abonamente la alte firme de telefonie sa vi se ceara o garantie ( aprox. 20 euro).
creanta respectiva este prescrisa, la fel ca si actiunea. daca cineva interesat vroia sa va actioneze in instanta termenul limita era undeva pana in anul 2007.
Nu semnati nici un alt act de la cei ce va trimit notificari prin posta. Persoanele respective incearca sa-si faca datoria insa actiunea e in afara termenului legal.
Pe viitor va sfatuiesc sa cititi fiecare contract ce-l semnati, sa-l reziliati la termen sau cu acordul partilor, intr-un cuvant sa respectati legea si sa respectati si partenerii dumneavoastra.
e prescrisa , dar cum au incheiat un contract cu un copil de 16 ani???
Atentie sporita la termenul de prescriptie,pentru ca anumiti creditori ,practica
maniera nelegala inregistrare debite si informeaza unitatea de recuperare de obligatia desfasurarii demersurilor pentru recuperare debite fara precizarea exacta data acumularea de restanta
Contactati recuperatorul ,analizati cu responsabilitate documentele de la dosar pentru ca de regula se invoca existenta de notificari care suspenda prescriptia
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita de 7 ani... bogdancozmin bogdancozmin Buna ziua, numele meu este Bogdan si am o intrebare: pot fi obligat sa platesc o factura restanta de 7 ani? Problema sta in felul urmator: mama mea, Mihaela a ... (vezi toată discuția)
Datorii la firma de recuperare albandra albandra Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. de 3 ani platesc o datoriei la o firma de recuperari , un credit luat de la banca l-=a care ramasesem in urma ... (vezi toată discuția)