avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituire contravaloare uniforma si analize medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituire contravaloare uniforma si analize medicale

Buna ziua,

Daca in CIM, se specifica faptul ca, daca in perioada de proba (90 zile - executie), salariatul isi da demisia, trebuie sa restituie contravaloarea uniformei si a analizelor medicale, cum se se pot recupera legal, acesti bani? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nataliaotilia , utilizator 14:58, 17 Septembrie 2014
Daca salariatul nu ii plateste de bunavoie (si ar fi normal sa nu plateasca, cel putin analizele medicale), atunci banii se pot recupera (sau nu) numai in urma unui litigiu.
Fie in urma unui litigiu , fie in urma unui acord incheiat cu salariatul.
Ok, deci vorbim doar de banii de uniforma :) Acordul ar presupune ca salariatul sa restituie de bunavoie banii, nu? Nu i se pot retine pe statul de salariu daca a semnat acel paragraf din CIM? Multumesc pt raspunsuri!
Retinerea ar fi ilegala, si la un control ITM veti fo obligat sa dati toti banii (poate si o amenda).
Retinerea nu este ilegala , in acest sens avem art.254 alin.3 si 4 C.mun.

ITM-ul nu are cum sa sanctioneze o astfel de fapta a angajatorului.

Alte discuții în legătură

Garantie retinuta de la angajat ingrijorata ingrijorata =Buna ziua, In ultima perioada o prietena de-a mea se confrunta cu urmatoarea problema si nu stiu ce sfat sa ii dau astfel apelez la dvs: Are un restaurant ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie co soucadan soucadan Va rog sa-mi dati un sfat in urmatorul caz: unui angajat caruia ii inceteaza CIM cu data de 25.08.2015, la primirea deciziei de pensionare pentru limita de ... (vezi toată discuția)
Retineri salariale(caz posibil in romania!!!) papillon papillon Buna ziua! Sa va povestesc un fapt real: Sunt angajat la un SRL iar de 4 luni suntem penalizati cu 10% din salariu fara a primi nici o explicatie scrisa sau ... (vezi toată discuția)