Acum cativa ani un salariat X isi incheie activitatea la o anumita societate comerciala si tot in aceiasi data se incheie un alt CIM la o alta societate comerciala.Problema se pune in felul urmator CIM -ul incheiat la a doua societate a fost incheiat fara semnatura salariatului x intrucat acesta se afla intr - o alta localitate iar pe de alta parte scopul incheierii unui nou CIM a fost in baza caruia se putea delega la o alta societate din raza teritoriala a domiciliului sau. Ulterior semnarii acesta a fost inregistrat la ITM si transmis salariatului. In baza aceluiasi contract s-au incheiat acte aditionale la acesta semnatate de insusi salariatul x care prevedeau marirea remuneratiei lunare. Ce risca colegul ce a semnat in locul salariatului? Eu stiu ca se numeste infractiune de fals in inscrisuri sub semnatura privata intrucat nu a fost semnat de el, faptuitorul respectiv colegul a fasificat semnatura si l a incredintat spre folosire ITM-ului in vederea producerii de consecinte juridice. Plus ca nu a fost prejudiciat in niciun fel, ba din contra semnarea actelor aditionale reprezinta o recunoastere a insusi cim-ului, cim-ul nefiind nul din punctul asta de vedere. Ce risca salariatul care a falsificat semnatura in aceste conditii?
Nu cred ca o sa il denunte nimeni. Daca are loc oricum denuntare si urmarire penala se face expertiza grafologica... nu cred ca e cazul sa va ingrijorati.
Salariatul ce nu a semnat contractul a facut o plangere penala impotriva colegului ce a semnat CIM-ul in numele lui, prin urmare ce risca colegul ce a semnat? Cu precizarea faptului ca acest coleg nu i-a falsificat semnatura salariatului, ci a semnat cu semnatura lui...
Munca fara contract
dorel13
Stiind ca este angajatul unei firme( i se desfacuse contractul de munca fara a depune o demisie si fara a primi o decizie), o persoana a lucrat timp de un an ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura
Medu
Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi.
Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)