avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in inscrisuri sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in inscrisuri sub semnatura privata

Acum cativa ani un salariat X isi incheie activitatea la o anumita societate comerciala si tot in aceiasi data se incheie un alt CIM la o alta societate comerciala.Problema se pune in felul urmator CIM -ul incheiat la a doua societate a fost incheiat fara semnatura salariatului x intrucat acesta se afla intr - o alta localitate iar pe de alta parte scopul incheierii unui nou CIM a fost in baza caruia se putea delega la o alta societate din raza teritoriala a domiciliului sau. Ulterior semnarii acesta a fost inregistrat la ITM si transmis salariatului. In baza aceluiasi contract s-au incheiat acte aditionale la acesta semnatate de insusi salariatul x care prevedeau marirea remuneratiei lunare. Ce risca colegul ce a semnat in locul salariatului? Eu stiu ca se numeste infractiune de fals in inscrisuri sub semnatura privata intrucat nu a fost semnat de el, faptuitorul respectiv colegul a fasificat semnatura si l a incredintat spre folosire ITM-ului in vederea producerii de consecinte juridice. Plus ca nu a fost prejudiciat in niciun fel, ba din contra semnarea actelor aditionale reprezinta o recunoastere a insusi cim-ului, cim-ul nefiind nul din punctul asta de vedere. Ce risca salariatul care a falsificat semnatura in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: andreeadanielaC , utilizator 11:24, 24 Septembrie 2014
Depinde de ce a vrut să facă prin semnarea în locul altuia și mai ales ce efecte a avut acel contract (dacă a prejudiciat pe cineva sau nu).
Ar putea fi înșelăciune sau nu ar putea fi nimic ce ține de penal.
Vorbiți cu un avocat care să vadă exact și concret toate datele problemei.
In cazul in care salariatul i-a dat mandat verbal colegului in vederea semnarii cim-ului in locul acestuia il exonereaza pe cel care a semnat de raspundere penala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca fara contract dorel13 dorel13 Stiind ca este angajatul unei firme( i se desfacuse contractul de munca fara a depune o demisie si fara a primi o decizie), o persoana a lucrat timp de un an ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa pe state de plata mihaela.vlad mihaela.vlad buna ziua! acum citeva zile am demisionat din motive ca nu mi-am primit salariile pe trei luni. Statele de plata pe luna septembrie si octombrie nu le-am ... (vezi toată discuția)