avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... consecinte legale si/sau fiscale ca urmare a ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

consecinte legale si/sau fiscale ca urmare a stabilirii resedintei intr-un stat UE

Buna ziua,
Lucrez cu contract de munca intr-unul din statele UE si indeplinesc conditiile legale pentru a cere rezidenta aici dar nu prea stiu ce consecinte legale si/sau fiscale are acesta actiune in Romania.
Pentru inceput va marturisesc ca nu stiu care este diferenta intre a avea "resedinta " si a avea "rezidenta" in alt stat, asa ca am folosit sintagma "resedinta".
Care sunt actele care trebuie schimbate (pasaport, carte de identitate, carnet de conducere, carnet de sanatate, altele) si cum fac aceste modificari ?
Unde pot gasi un ghid legislativ

In prezent realizez venituri in Romania din inchirierea unui apartament si din arendarea unui teren forestier in baza unor contracte inregistrate la ANAF pentru care platesc impozit si CASS..
Dupa declararea resedintei in alt stat UE va trebui sa platesc impozitul tot in Romania sau va trebui sa declar aici venitul si, in consecinta, sa platesc in aceasta tara impozit pe venitul obtinut in Romania..
Nu sunt lamurit nici cu plata CASS, aici unde lucrez mi se opresc bani pentru asigurarile de sanatate. Mai trebuie sa platesc si in tara pentru veniturile obtinute ? si daca da, beneficiez de si cardul de sanatate romanesc pentru aceasta contributie ? pot sa cer in Romania eliberarea unui card european de sanatate?
In cazul in care nu mai trebuie sa platesc impozit si/ sau CASS in Romania, care sunt actele necesare pentru scutirea de la aceste plati si unde trebuie depuse aceste acte

Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:50, 17 Septembrie 2014
Anumite state din UE impun asigurari medicale din acel stat sau nu considera asigurarile medicale romanesti ca fiind suficiente. In acest caz trebuie sa va asigurati medical in statul in care domiciliati.

In ce priveste plata taxelor, exista acorduri contra dublei impozitari intre statele europene, insa ele difera functie statele intre care au fost incheiate si in general contin reglementari foarte complicate.

Despre reglementarile europene de baza pentru stabilirea intr-alt stat din UE vedeti [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Plata cass pt. venituri din chirii in cazul salariatilor din ue Popa Dorina Popa Dorina In cazul in care persoana ce are venituri din cedare folosinta de bunuri , si este rezidenta in Italia , are obligatia de a plati cass , tinand cont de faptul ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala s1 gabrielakhaled gabrielakhaled Buna Locuesc in Suedia si am nevoie de asigurare S1 pentru o obtine dreptul de sepere permanenta in Suedia. nu stiu cum sa procedez pentru a o obtine pentru ... (vezi toată discuția)