avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... se pot compensa datoriile la intretinere ale unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

se pot compensa datoriile la intretinere ale unui vecin de bloc printr-un contract de prestari servicii?

buna ziua,

am un vecin cu o datorie maricica la intretinere. in comitetul asociatiei am decis ca acesta sa presteze servicii in favoarea asociatiei (sa renoveze scara blocului - manopera si materiale, din fonduri proprii) contra datoriei la intretinere. se poate efectua acest lucru? cum?
Cel mai recent răspuns: clau_dia2001 , utilizator 14:19, 23 Septembrie 2014
Faceti cu el un contract, il platiti si cu banii luati plateste intretinerea in acelasi moment.
Se poate realiza compensarea ,care in fapt reprezinta o operatie contabila
Comitetul executiv trebuie sa dispuna decizie,sa se incheie contract prestari servicii a carui valoare sa coincida cu debitul de recuperat
Practic e o scarpinare la urechea stanga cu mana dreapta.
Nu se pune problema compensarii.

Faceti asa cum vi s-a spus.
Ii faceti un contract de prestari servicii, il platiti cu cat considerati, tragand cu ochiul la restanta lui, va semneaza pentru banii primiti pe lucrare si cu banii respectivi ii taiati chitanta pentru plata intretinerii restante.
din pacate, sa-l platim nu este o solutie, deoarece tot noi ceilalti ii achitam datoria. ideea era ca el sa presteze serviciile si administratia sa-i stearga datoria. am tot cautat si am gasit varianta cu un contract de barter. oare este posibil acest lucru in contabilitatea unei asociatii de proprietari?
Nu, nu este posibil.
Noi v-am sfatuit sa faceti lucrurile in mod normal: el presteaza - locatarii ii platesc prestatia (ca doar n-o sa lucreze pe gratis), apoi cu banii incasati pe lucrare isi plateste intretinerea.
De ce nu va convine sa-i platiti lucrarea? Nu-i acelasi lucru cu compensarea? Nu tot dv. ii platiti intretinerea? :)
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2014
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Fiecare poate plati ce doreste? Blocatar18p Blocatar18p Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: avem un proprietar care, lunar, vine si spune: din intretinerea pe luna asta platesc mai putin salariul femeii de ... (vezi toată discuția)
Repartizare incasari asociatie de proprietari Mirela_Stirbu Mirela_Stirbu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o clarificare in urmatoarea problema. Sunt proprietara unei garsoniere intr-o vila situata in localitatea Paraul Rece, ... (vezi toată discuția)
Actionarea in instanta a restantierilor, fara avocat? roskky roskky Buna ziua, In asociatia noastra avem mai multi restantieri la plata intretinerii,deci nu avem bani pentru a angaja un avocat.As vrea sa stiu care sunt pasi ... (vezi toată discuția)