avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CASS si CAS pentru pfa in primul an de functionare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CASS si CAS pentru pfa in primul an de functionare

Buna ziua am niste nelamuriri si as dori sa ma ajutati...mi-am deschis un p.f.a recent de aproximativ 3 luni si nu sunt lamurit in privinta unor aspecte..cum ar fi ...daca sunt obligat de stat sa platesc 1c.a.s-ul si 2c.n.a.s-ul...sau daca nu le platesc in dezavantajul meu ar fi ca... 1la pensie nu beneficez de ea( daca ajung pana akolo):) si din punct de vedere 2 medical nu beneficez de asigurare... impozitul pe venit cel de 16 la suta se calculeaza pe brut sau net.. si as ori sa intreb contabila nu mi-a dat factura pe banii care-i dau lunar...ar trebui nu?? si daca acei bani se pot include la cheltuieli...si se pot deduce...? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 21:08, 17 Septembrie 2014
Nu aveti loc de intors, platile pentru CAS si CASS (pensie si sanatate) sunt obligatorii. Daca nu veti plati, mai tarziu veti plati in plus si penalitatile.
Contabila va trebui sa va dea factura si chitanta, pe care le treceti la cheltuieli.
Impozit 16% se calculeaza pe venit net = venit brut (adica incasari) - cheltuieli (strict legate de desfasurarea activitatii).
Daca mai aveti intrebari ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare taxe si impozite pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Doresc sa imi infiintez un PFA insa am cateva nelamuriri in ceea ce priveste taxele si impozitele. Din cate am inteles, ca PFA sunt nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Impozit & contabilitate sergiuzaharie sergiuzaharie Buna ziua, sunt PFA recent inregistrat, am depus si declaratia la finante, am primit decizia. Eu fac siteuri si softwareuri. Intrebarea mea este, de unde pot ... (vezi toată discuția)
Doresc infiintare pfa si nu stiu cat sa declar brutul....ajutor! ola1982 ola1982 Buna ziua, Doresc sa infiintez si eu un PFA pentru servicii de infrumusetare la domiciliu....coafor,machiaj,unghii false.Acest PFA ma intereseaza sa il fac ... (vezi toată discuția)