Buna ziua am niste nelamuriri si as dori sa ma ajutati...mi-am deschis un p.f.a recent de aproximativ 3 luni si nu sunt lamurit in privinta unor aspecte..cum ar fi ...daca sunt obligat de stat sa platesc 1c.a.s-ul si 2c.n.a.s-ul...sau daca nu le platesc in dezavantajul meu ar fi ca... 1la pensie nu beneficez de ea( daca ajung pana akolo):) si din punct de vedere 2 medical nu beneficez de asigurare... impozitul pe venit cel de 16 la suta se calculeaza pe brut sau net.. si as ori sa intreb contabila nu mi-a dat factura pe banii care-i dau lunar...ar trebui nu?? si daca acei bani se pot include la cheltuieli...si se pot deduce...? VA MULTUMESC
Nu aveti loc de intors, platile pentru CAS si CASS (pensie si sanatate) sunt obligatorii. Daca nu veti plati, mai tarziu veti plati in plus si penalitatile.
Contabila va trebui sa va dea factura si chitanta, pe care le treceti la cheltuieli.
Impozit 16% se calculeaza pe venit net = venit brut (adica incasari) - cheltuieli (strict legate de desfasurarea activitatii).
Daca mai aveti intrebari ...
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.