avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA si concediul postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA si concediul postnatal

Buna ziua,
La momentul actual ma aflu in concediul postnatal (de la locul de munca de baza) pentru cresterea copilului pana la varsta de 2ani si totodata sunt inregistrata ca PFA (instruire personal).
As dori sa stiu daca pe perioada concediului postnatal pot avea contracte de colaborare (elaborare de cursuri pentru cursanti)pentru care sa fiu platita sau daca exista restrictii in acest sens.
Va multumesc,
Cristina
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:35, 17 Septembrie 2014
1. Deocamdata, potrivit prevederilor OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, nu puteti sa aveti venituri profesionale pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. - Dar se pare ca Parlamentul a adoptat o lege de modificare a OUG 111/2010 prin care se permite ca beneficiarul indemnizatiei sa poate obtine anumite venituri profesionale pe perioada de CCC.
- Cand o sa apara legea in Monitorul Oficial o sa stim si noi si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realizarea de venituri in timpul concediului de crestere a copilului valentin_76 valentin_76 Buna seara! Am urmatoarea intrebare: O persoana care se afla in concediul pentru cresterea copilului si beneficiaza de indemnizate pt crestere copil pana la ... (vezi toată discuția)
O studenta poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului si in ce conditii? octaviana_26 octaviana_26 Buna ziua, Incep prin a cere scuze domnilor si doamnelor avocati de intrebarea care am adresat-o pentru ca sunt convinsa ca au auzit-o de nenumarate ori. Am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil oct oct Buna ziua, sunt cadru didactic aflat in concediu fara plata din 16.10.2012 pana in 31.08.2013. In cazul in care urmeaza sa nasc in jur de 25 noiembrie 2013, ... (vezi toată discuția)