Buna ziua,am si eu o neclaritate;mamicile care au optat pentru CCC pentru o perioada de 1an,vor beneficia de prelungirea acestuia pana la 2ani.acestea beneficiind deja de indemnizatie marita.Am o prietena care a optat pentru o perioada de 2ani,depasind plafonul de 1200lei.In situatia data va primii retroactiv diferenta de bani,copilul facand 1an in luna iulie.Va multumesc
Legea de modificare a OUG 111/2010, adoptata azi, nu este inca publicata in Monitorul Oficial si apoi este posibil sa apara si modificarea Normelor de aplicare a OUG /111/2010, asa ca mai aveti putina randare.
Pentru persoanele care se află în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum și pentru cele aflate în concediul fără plată pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea opțiunii se realizează pe bază de cerere și acte doveditoare privind suspendarea realizării de venituri supuse impozitului pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, conform proiectului de lege adoptat in Camera Deputatilor.