avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate-CAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate-CAS

In 2010 am incheiat un contract de asigurare de sanatate.Am platit ptr. 6 luni in urma si am primit adeverinta de asigurat.De circa 8 ani nu mai lucrez, sant intretinuta de fiica mea, pe motive de sanatate.Din 2010 nu am mai platit nici nu am beneficiat de servicii medicale,fiind mai mult plecata din tara.Acum am vrut sa-mi fac din nou contract de asigurare si mi sa spus sa platesc din 2010 pana acum la zi.Intrebare: de ce trebuie sa platesc pentru ceva pentru care nu am beneficiat?care lege stipuleaza plata pe 6 luni in urma si care pentru 5 ani in urma??? Am 57 ani si de 8 ani nu am nici un venit.Astept raspuns.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 18 Septembrie 2014
Contractul odata incheiat in 2010 a ramas acolo valabil. Am mai auzit cazuri asa, nu sunteti prima. Poate trebuia reziliat contractul la casa de sanatate.
Contractul este reziliat de Casa de Sanatate,automat pentru neplata.
Din cate stiu contractele cu Casa de Sanatate nu se reziliaza automat pt neplata. Asigurare medicala de stat este obligatorie.
Daca doriti sa aveti asigurare medicala de stat puteti fi coasigurat daca fiica dvs este angajata. In acest caz nu mai trebuie sa platiti nimic la sanatate.
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
melania_14, utilizator
Contractele sunt valabile de la data semnarii si pana la data pierderii dreptului de domiciliu sau de sedere in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa ovb Samson A. Samson A. salut pot rezilia o asigurare de viata generali daca nu am copie dupa contract si nu am platit inca nimic (eu personal) a platit seful binevoitorului de ... (vezi toată discuția)
Persoane in intretinere, coasigurati anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are un copil, 23 ani , student, bursa 300 lei - angajatul nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate iulia1234 iulia1234 Buna ziua,as dori sa stiu la cat timp din momentul angajarii poti beneficia de asigurarea de sanatate.Multumesc. (vezi toată discuția)