In 2010 am incheiat un contract de asigurare de sanatate.Am platit ptr. 6 luni in urma si am primit adeverinta de asigurat.De circa 8 ani nu mai lucrez, sant intretinuta de fiica mea, pe motive de sanatate.Din 2010 nu am mai platit nici nu am beneficiat de servicii medicale,fiind mai mult plecata din tara.Acum am vrut sa-mi fac din nou contract de asigurare si mi sa spus sa platesc din 2010 pana acum la zi.Intrebare: de ce trebuie sa platesc pentru ceva pentru care nu am beneficiat?care lege stipuleaza plata pe 6 luni in urma si care pentru 5 ani in urma??? Am 57 ani si de 8 ani nu am nici un venit.Astept raspuns.Multumesc
Contractul odata incheiat in 2010 a ramas acolo valabil. Am mai auzit cazuri asa, nu sunteti prima. Poate trebuia reziliat contractul la casa de sanatate.
Din cate stiu contractele cu Casa de Sanatate nu se reziliaza automat pt neplata. Asigurare medicala de stat este obligatorie.
Daca doriti sa aveti asigurare medicala de stat puteti fi coasigurat daca fiica dvs este angajata. In acest caz nu mai trebuie sa platiti nimic la sanatate.
Teapa ovb
Samson A.
salut pot rezilia o asigurare de viata generali daca nu am copie dupa contract si nu am platit inca nimic (eu personal) a platit seful binevoitorului de ... (vezi toată discuția)