avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Expirare contract sediu social ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Expirare contract sediu social ong

o asociatie nonprofit a incheiat pentru declararea sediului social un contract de comodat pentru un an; perioada a ecpirat ,nu s-a prelungit contractul de comodat ; ce probleme pot aparea dpv juridic pentru asociatie (ONG) ?
Cel mai recent răspuns: ioana-b , utilizator 18:04, 13 Aprilie 2016
trebuie prelungit contractul.
Nu exista o sanctiune specifica pentru situarea in situatia de sediu a carui baza contractuala nu mai este valida, dar pot fi probleme daca si in fapt adresa nu mai e functionala, adica daca se trimite corespondenta oficiala pe acea adresa vine returnata cu "destinatar necunoscut la adresa", ca risca sa fie ONG-ul considerat ca fantomatic, care se ascunde / sustrage de la a fi contactat.... trebuie deci rezolvata problema, fie facut un nou contract de comodat sau de inchiriere tot pentru acea adresa, fie transferat sediul la alta adresa. Si operata prin judecatorie acea modificare de statut...
Si daca nu se face aceasta prelungire?

Practic intrebarea mea e daca poate functia in continuare pe adresa de la sediul respectiv, fara sa se mai prelungeasca contractul de comod si fara a se incheia unul nou? Risca ceva amenzi din partea cuiva sau ar exista doar "sanctiunea" de a nu primi corespondenta?

Multumesc!
Asa cum am mai spus, nu exista sanctiune specifica, insa in diverse situatii i se poate solicita sa isi demonstreze sediul si se trezeste in situatia ca nu o poate face... sau da proprietarul spatiuli nu ii mai permite sa functioneze, ii spuna sa dispara de acolo pana a doua zi ca nu are niciun drept etc. Ca si daca proprietarul e cineva care nu ar face asa ceva, daca are proprietarul o problema si preia spatiul un creditor al acestuia de exemplu....
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie - acord asociatie proprietari & vecini pentru sediu grunwald grunwald Buna ziua, Pe langa contract de comodat e necesar si un acord al asociatiei de proprietari respectiv al vecinilor care au pereti comuni cu apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Spatiu comodat, sediu pentru un ong. Victoria.A. Victoria.A. Spatiu comodat, sediu pentru un ONG : un vecin mi-a solicitat sa il ajut, prin oferirea unui contract de comodat imobil, pentru un ong pe care il ... (vezi toată discuția)
Expirare sediu social ong catapp catapp Buna ziua! Mi-am dat seama cu vreo 3 ani (!) intarziere ca sediul social al ONG-ului meu a expirat. Nu este posibila prelungirea lui retroactiva la aceeasi ... (vezi toată discuția)