avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Expirare sediu social ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Expirare sediu social ONG

Buna ziua! Mi-am dat seama cu vreo 3 ani (!) intarziere ca sediul social al ONG-ului meu a expirat. Nu este posibila prelungirea lui retroactiva la aceeasi adresa, nici prelungirea la aceeasi adresa incepand de acum. Am facut deja un contract de comodat cu altcineva, in alt sector - inca nu l-am datat. Care sunt optiunile mele? Exista optiunea antedatarii contractului, de la data expirarii sediului? Sau sa il datez acum si sa sper ca nu vor pronunta retroactiv dizolvarea societatii? Cat este amenda contraventionala/judiciara in ambele (?) situatii pentru nedeclararea la timp a expirarii si modificarii sediului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:44, 28 Decembrie 2020
confundati situatia ONG cu situatia societatilor. La ONG nu exista ”expirarea sediului”, nu exista amenda si cu atat mai putin dizolvare, nu e ca la societati. Daca proprietarul cu care s-a facut initial contractul de comodat nu v-a pus in vedere la expirarea contractului sa nu mai functionati sau figurati acolo cu sediul, ati putea chiar sa intrerpretati ca a avut loc o prelungire tacita a contractului.... Repet, nu mai confundati situatia ONG cu situatia de la societatile bazate pe Legea 31 / 1990, ca e cu totul alta legislatie....
Buna ziua! Intr-o situatie asemanatoare sunt si eu, am aflat cu intarziere ca locatia unde aveam sediu social a fost vanduta, acum 1 an si ceva. Dumneavoastra ce ati facut? Aveti vreun sfat pentru mine? Multumesc mult!
modificarea proprietarului nu inseamna in mod necesar incetarea valabilitatii contractului de comodat sau de inchiriere, daca nu se implinise termenul. Depinde de mai multi factori. Sunteti sigur ca a incetat contractul? Solutia practica este sa va gasiti alt sediu - se poate declara si acasa la un membru al consiliului director, si daca nu se desfasoara activitate la sediul declarat, nu e nevoie nici de acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari chiar daca e vorba de un apartament ./ locuinta intr-un conominiu ( cladire cu mai multe locuinte, ex. bloc...), deci nu ar trebui sa fie asa o problema sa declarati alt sediu. Decizia de mutare a sediului o poate lua Consiliul Director, si cu recentele modificari desi in continuare trebuie depusa cerere la Judecatorie si platita taxa de timbru de 100 lei si depus contractul care dovedeste dreptul de a declara acolo sediul si dovada ca cel cu care ati facut contract de comodat sau inchiriere avea dreptul sa faca acel contract.... dar nu mai e nevoie de atestare avocatiala a actului modificator....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sediu social la registru dupa expirarea contractului de inchiriere eugen82 eugen82 Vreau sa inregistrez sediul social la o adresa pe baza de contract de inchiriere pina la o anumita data. Proprietarul imi spune ca se teme de faptul ca dupa ... (vezi toată discuția)
Prelungire sediu ong ,prelungire mandat consiliu director MariOancea MariOancea Buna ziua, Daca puteti sa ma ajutati :) 1.) Luna aceasta expira contractul de comodat (1 an de zile ) in cazul unei asociatii.Se face prelungirea cu act ... (vezi toată discuția)
Radiere unui sediu expirat de la onrc alina72 alina72 Am cumparat o casa de la o societate comerciala.M-am dus la ONRCB sa declar sediul societatii mele in casa pe care am cumparat-o.La sedinta de judecata , mi ... (vezi toată discuția)