avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agentul imobiliar drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agentul imobiliar drepturi

Salut. Acum cateva luni m-am mutat in chirie cu sotia la o garsoniera. Totul a fost ok, nu am avut probleme nici cu agentul imobiliar cat nici cu proprietarul. De curand ne-am hotarat sa ne mutam in alta parte. Am anuntat proprietarul(ce e drept l-am anuntat cu 15 zile inainte) iar doamna mi-a spus ca nu e nicio problema, doar ca ma roaga sa plec cam pe 26 (desi noi ne-am mutat in chirie pe 1 mai) din garsoniera pentru a face lor noilor chiriasi si daca e ok sa "ne mai deranjeze" din cand in cand pentru ca vrea sa le arate unor posibil chiriasi garsoniera. Le-am spus ca nu e nicio problema. Azi dimineata m-a sunat agentul imobiliar si m-a intrebat daca poate veni cu o femeie sa ii arate garsoniera. Fiind in sesiunea de restante, nu am avut timp sa ma ocup si in casa era dezastru. I-am spus ca nu sunt nici eu, nici sotia momentan acasa. Doamna agent imobiliar a insistat, daca pot ajunge pana la ora 13 acasa ca femeia care este interesata e din Galati si are tren la ora 14. I-am spus ca ajung diseara acasa, ca imi cer scuze dar sunt prins cu treburi. Pe urma.. stateam eu linistit acasa, cand deodata aud ca cineva baga cheile in usa. Noroc ca eu le aveam bagate prin interior ca altfel intra peste mine. Se duce sotia si le raspunde la usa iar ele incep sa se crizeze "cum ati putut sa ne mintiti, ati spus ca nu sunteti acasa".

Intrebarea mea este: doamna proprietar m-a intrebat daca poate veni din cand in cand cu cate o persoana sa ii arate garsoniera si eu i-am dat acordul, dar vi se pare normal sa intre in apartament atat timp cat eu nu sunt acasa? Daca ar fi crezut ca ii dau acordul, probabil ca doamna agent imobiliar nu m-ar mai fi sunat de la bun inceput si ar fi venit direct cu doamna interesata sa ii arate garsoniera. Totusi m-a sunat, m-a intrebat daca sunt acasa si cand a auzit ca nu e nimeni a venit sa prezinte altcuiva. Din punct de vedere legal ar fi avut voie sa faca asa ceva? Ce as fi putut sa fac in situatia respectiva? Nu de alta, dar criza isterica a femeilor m-a dat gata. "cum indraznesc eu sa le mint ca sunt plecat".

Scuzati de textul lung, dar am vrut sa povestesc exact pas cu pas cum s-a intamplat totul.
Cel mai recent răspuns: justthink , utilizator 11:59, 18 Septembrie 2014
Eu sunt intr-o situatie similara, urmeaza sa ma mut si sa eliberez apartamentul in care stau in chirie. Proprietarul m-a rugat sa ii permit accesul la vizionari in ultima mea saptamana de contract, dar, numai in prezenta mea si doar cand sunt disponibil si fara sa imi afecteze programul meu normal, chiar a insistat pe acest subiect. In contractul de inchiriere am reglementat inca de la inceput situatia cheilor. Proprietarul are o cheie de la apartament intr-un plic sigilat de mine(semnatura pe interior) pe care are dreptul sa o foloseasca doar in caz de urgenta si doar daca eu nu sunt disponibil (tevi sparte etc.)

Daca aveti contract de inchiriere as zice ca treaba e simpla ori faceti proprietarul sa inteleaga ca faptul ca ii permiteti accesul acum e pur si simplu un favor din partea dumneavoastra ori schimbati butucul de la usa.
Daca nu aveti contract... nu stiu sigur ce se poate face, poate un alt utilizator cu cunostiinte juridice va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuiere de catre proprietar dupa inchiriere sogardanaid sogardanaid Subiect: Hartuiere de catre proprietar dupa inchiriere Buna seara, Am inchiriat acum o luna o garsoniera fara contract, doar cu o chitanta de mana, semnata ... (vezi toată discuția)
De ce nu mi se respecta drepturile de chiriaș? LiviaPopsor79 LiviaPopsor79 Eu locuiesc în chirie de 8 ani (la diferiti proprietari) și nu am avut niciodată probleme cu proprietarii; pana acum câteva luni când am găsit locuință ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)