avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere Scoala Nationala de Grefieri
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere Scoala Nationala de Grefieri

Buna, sunt noua pe aici, si am si eu o mare intrebare. Am terminat Stiinte Ecomonice si vreau sa stiu daca pot sa ma inscriu pentru la anul la SNG. In regulamentul celor de la SNG scrie foarte clar ca au dreptul sa se inscrie toate pers care au terminat stiinte juridice si persoanele cu studii medii sau alte studii dupa caz, aici pe forum am citit ca nu se poate daca nu ai terminat dreptul, Va rog sa ma ajutati.
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: roxana91 , utilizator 08:38, 19 Septembrie 2014
NU poti.
Uita-te le listele din anii trecuti si o sa vezi pe listele unde sunt afisate persoanele care pot participa la concurs dupa verificarea dosarului..o sa constati ca sunt persoane respinse pentru ca le lipsesc studiile juridice.De ex nr .11.
[ link extern ]
Concursul pt SNG, cel in urma caruia urmezi 6 luni de cursuri in Bucuresti, se organizeaza pt absolventi de studii superioare juridice.

extras din lg 567/2004 PRIVIND STATUTUL PERSONALULUI AUXILIAR DE SPECIALITATE
Numirea în funcţie
ART. 33
(1) Poate fi numită în funcţia de grefier persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are cetăţenia română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;
b) nu are antecedente penale, nu are cazier fiscal şi se bucură de o bună reputaţie;
c) cunoaşte limba română;
d) este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea funcţiei;
e) are studii superioare de specialitate sau studii medii, cunoştinţe de operare pe calculator sau de dactilografiere;
f) este absolventă a Şcolii Naţionale de Grefieri.
(2) La numirea în funcţia de grefier, pentru îndeplinirea condiţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), este necesară absolvirea de studii superioare juridice sau de studii medii. Persoanele care au studii superioare de altă specialitate, altele decât cele prevăzute la alin. (3) şi (4), sunt asimilate celor cu studii medii din punct de vedere al încadrării.
(3) Pentru numirea în funcţia de grefier statistician, pentru îndeplinirea condiţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), este necesară absolvirea de studii superioare economice, studii superioare juridice sau studii medii economice.

Cu studii economice poti participa la concursurile organizare direct de curtile de apel fie pe posturi de grefier cu studii medii (studiile superioare de alta specialitate sunt asimilate studiilor medii) fie pe post de grefier statistician cu studii superioare.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post de grefier prin concurs iulianapaduret iulianapaduret Buna ziua! Am terminat facultatea de comunicare si relatii publice la ,,U.Danubius\\"Galati si acum urmez masterul la aceeasi universitate,specializarea ... (vezi toată discuția)
Grefier simplu cu studii medii sau superioare? Maryonea Maryonea Buna ziua. Intentionez sa particip la un concurs pentru grefieri la Parchetul de pe langa Judecatorie din orasul meu. Conditiile de studii sunt foarte generale ... (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)