avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Gravida neasigurata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Gravida neasigurata

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Sunt insarcinata in doua luni, de meserie sunt liber profesionionist si nu am mai contribuit la CAS de aproximativ 5 ani de cand am decis sa fiu liber profesionist.
De la clinica particulara unde intentionez sa nasc, mi-au dat o adeverinta pentru CAS pentru a ma asigura. Intrebarea mea este, ca sa beneficiez de statul de asigurat, va trebui sa platesc CAS-ul si penalitatile pentru toti acesti ani in care nu am contribuit? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: luchid , utilizator 14:49, 19 Septembrie 2014
Da, asa va vor pune. Mi-au lipsit si mie doua luni la inceputul celor 5 ani de prescriptie fiscala si m-au pus sa achit plus penalitati.
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
Cristina Paisa, Avocat
Ma gandeam ca asa se procedeaza doar ca am vrut sa fiu mai bine informata inainte sa ma duc la CAS. Este o modalitate de a-mi calcula singura cat am de plata? Macar sa stiu la ce suma sa ma astept :(
In functie de veniturile nete realizate, 5,5% pe luna.
Daca nu ati avut venituri in vreo luna, 50 de lei in acea luna (se raporteaza la venitul minim).
Penalitatile in cei 5 ani, cam fac suma rezultata de mai sus sa se dubleze..
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
Cristina Paisa, Avocat
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog lamuriti -ma cu privire la dreptul meu de asigurat ancablanca ancablanca am un srl din 2000 unde sunt trecuta ca administrator iar din 2007 nu am mai lucrat pe firma declarand venit zero iar din 2009 am inchiso pe 3 ani iar la ... (vezi toată discuția)
Plati restante la cnas cameliacosa cameliacosa In 2011 am avut un venit din dobanda 790 pe an,(doar in 2011),din acesti bani platesc impozit pe venit de 126 ron,acum in 2013 CNAS,imi trimite instiintare de ... (vezi toată discuția)
Contributia cas in cazul in care am si venituri din cedarea folosintei bunurilor danielamaria danielamaria Buna, am aflat ca trebuie sa platesc ca persoana fizica (nu pfa) 5,5% din veniturile din chirii la asigurarile de sanatate . Este o suma destul de mare avand ... (vezi toată discuția)