avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... va rog lamuriti -ma cu privire la dreptul meu de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

va rog lamuriti -ma cu privire la dreptul meu de asigurat


am un srl din 2000 unde sunt trecuta ca administrator iar din 2007 nu am mai lucrat pe firma declarand venit zero iar din 2009 am inchiso pe 3 ani iar la casa de asigurari nu_mi-am mai platit contributia din 2006 din motive financiare ,am platit doar la casa de pensi pt vechime suma de 5 lei pe luna sunt obligata sa-mi platesc contributia ? nu pot fi trecut ca si co asigurat al sotului meu ?iar daca trebuie sa platesc din urma beneficiez de maternitate find insarcinata in 5 luni ?am inteles ca daca vrei sa fi asigurat trebuie sa platesti cu cinci ani in urma cea ce cred ca mi-ar conveni decat sa plates datorile +penalitatile .Mentionez ca in tot acest timp nu m-ia venit nici o somatie de plata dimp de 4 ani .Intentionez sa ma duc cu adeverinta de la sotul meu pt a ma inscrie ca coasigurat si vreau sa stiu care este solutia m-ai buna pt mine mentionez ca in niciun spital nu te mai primeste fara acea dovada de asigurat chiar gravida find iar la nastere stiam ca beneficiez de gratuitate dar acum ma indoiesc sa fie asa .MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ancablanca , utilizator 16:40, 19 Noiembrie 2011
Daca se pune problema sa platiti retroactiv contributia aceasta presupune inclusiv plata penalitatilor.
Pentru a deveni coasigurat trebuie sa dovediti ca nu realizati venituri iar sotul sa declare ca santeti in intretinerea sa.
Cat priveste faptul ca sunteti insarcinata,nu va fi nevoie sa platiti spitalizarea(chiar daca nu contribuiti)pentru ca in acest caz beneficiati de gratuitate.
De indemnizatie nu puteti beneficia decat in situatia in care aveti calitatea de angajat(si inteleg ca nu este asa)sau daca realizati venituri impozabile(raportate la cele 12 luni anterior nasterii copilului).

Revin,pentru ca am recitit .Daca aveti contract cu Casa de asigurari sociale,cred ca este in regula,in ceea ce priveste indemnizatia,dupa nastere.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator
Chiar daca deveniti coasigurat debitul pe utlimii 5 ani nu se anuleaza.Coasigurat este o solutie de moment.
Spitalizarea nu se plateste la gravide si lauze.
La orice alta spitalizare sa aveti o adeverinta de la sot in care se mentionaeaza calitatea de coasigurat sau adeverinata de asigurat ce se va elibera dupa ce platiti debitul plus dobanzi si penalitati pe ultimii 5 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
Crissa C, Consilier juridic
DA ,DAR EU VREAU SA NU MAI PLATESC DE ACUM INAINTE ,SA FIU DOAR COASIGURAT ,NU SE POATE /?ODATA CE EU NU REALIZEZ NICI UN VENIT NU MI SE PARE NORMAL SA TOT PLATESC ,DACA STITI ,VA ROG SA-MI EXPLICATI CUM ,MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata fara venituri andreeaghe andreeaghe Buna ziua! Sunt casatorita, insarcinata in 3 luni. Nu mai lucrez de o luna de zile.Nu am niciun venit. In ultimul an am lucrat ca si angajata din septembrie ... (vezi toată discuția)
De ce drepturi beneficiez daca sunt gravida si nu sunt angajata? adriano451 adriano451 Buna seara!As vrea sa aflu pana nu e prea tarziu sa iau anumite masuri de ce drepturi beneficiez eu atat ca gravida,dar si apoi dupa ce nasc.Copilul meu va ... (vezi toată discuția)
Nu am niciun venit, am dreptul la spitalizare sau retete compensate? crdana crdana Va rog daca puteti sa-mi spuneti daca am dreptul la spitalizare sau retete compensate. Am platit asigurari de sanatate timp de 20 ani. De trei ani nu am mai ... (vezi toată discuția)