lucrez la o firma care sia declarat insolveta, am restante salariale anterior declararii insolventei 3 luni.
firma nu trimite angajatii in somaj pentru ca are mari restante la bugetul statului, asteptand ca sa plecam cu demisie
1. - Firma, prin conducerea ei sau prin lichidatorul judiciar, trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Nu acceptati alta forma de incetare a contractului individual de munca (CIM).
2. - Plata indemnizatiei de somaj nu este conditionata de plata contributiilor la somaj (sau la pensie si sanatate) ci este suficient ca aceste contributii sa fie datorate.
- Datorarea contributiilor este evidentiata in declaratia nominala lunara (D112) depusa de angajator la ANAF.
3. Daca angajatorul nu procedeaza cum am spus mai sus luati imediat legatura cu ITM.
Somaj dupa ccc
madymic
Buna ziua. Sunt in concediul de crestere copil pana la varsta de 2 ani. (pana pe 31 octombrie 2013) si beneficiez de indemnizatie. Voiam sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Somaj
atty158
Buna ziua.
Am fost anuntat ca nu mai este de munca si nu mai sunt vanzari la firma si vrea sa ma dea afara. Administratorul a zis ca ma baga in somaj dar ... (vezi toată discuția)