avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... abuz de incredere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

abuz de incredere

As dori si eu o parere daca sunteti amabili ,sa-mi spuneti cum se formuleaza corect o plangere penala pe motiv de abuz de incredere impotriva unui client,persoana fizica,ce "a uitat"sa-si plateasca factura fiscala.Tin sa precizez ca au trecut 6 luni de la eliberarea facturii si a fost in mai multe randuri notificat cu instiintari de plata carora nu le-a dat curs.
Cel mai recent răspuns: ContSters116076 , utilizator 13:58, 6 Decembrie 2009
De ce nu mergeti pe somatie de plata? Dureaza mai putin.
Nu cred ca este vorba de "abuz de incredere", imi pare ca nu sunt intrunite elemetele constitutive ale acestei infractiuni.
Opinia mea este sa actionati in temeiul OG. 5/2001, privind procedura somatiei de plata.
plangerea penala mi-a fost recomandata de catre sectoristul din raza in care locuieste clientul respectiv,practic dansul a achizitionat marfuri in baza careia i s-a intocmit pe loc factura fiscala care este semnata de dansul dar neachitata invocand ca va reveni intr-o ora cu banii(precizez ca era un cunoscut al angajatului si a avut incredere in el),am fost si la dansul dar a spus clar ca nu vrea sa plateasca
Domnul politist mai trebuie sa mai deschida cate o carte si sa se informeze in privinta dreptului penal altfel ar trebuie sa se ocupe de ordinea publiga nu sa dea consultatii total gresite !
Ca sa constitue infractiunea de abuz de incredere asa cum este ea formulata in Codul penal trebuie sa aiba ca obiect al infratiunii un bun mobil iar banii nu reprezinta un bun mobil , asa ne spune dreptul civil ! Mergeti pe somatie de plata !
Dar trebuiesc indeplinite anumite conditii pentru ca actiunea dv sa fie admisa , datoria sa fie certa ,lichida si exigibila .
Asta este procedura pt a va recupera suma respectiva ci nu cum gresit ati fost informata de catre domnul sectorist .
Succes !
Este un raport comercial, puteti incerca procedura somatiei de plata, invocati faptul ca intelegerea partilor a fost ca factura sa fie platita intr-o ora deci creaanta este exigibila.
Daca nu se prezinta sa o conteste atunci se poate ca instanta sa dispuna emiterea unei ordonante care sa contina somatia de plata catre debitor. In baza ordonantei se poate executa debitorul.

Alte discuții în legătură

Dat afara din chirie si lucruri retinute tetea_s tetea_s Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri... Am stat la o doamna in chirie fara contract, fara nimic. Am ramas cu intretinerea in urma si acum cateva zile ma dat ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi recuperez banii ? Alice00755 Alice00755 Anul trecut am dat o cantitate de cereale la achizitii unei persoane fizice. Precizez ca eu insami sunt agricultor, persoana fizica. De atunci ma tot poarta cu ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata? oti oti pot merge pe somatie de plata ca sa recuperez de la un fost angajat (a plecat cu 55 b) o suma de bani pe care a primit-o de la firma pt o deplasare si pt care ... (vezi toată discuția)