Buna ziua ,
Am intemeiat un proces in potriva statului , deocamdata se sustine ca a fost depusa cererea de chemare in judecata insa nu sunt convinsa ca este adevarat.
Am verificat termenele iar cererea a fost depusa in 18 august , a trecut fix o luna si persoana respectiva sustine ca nu a primit nici un raspuns la cerere nici de modificare sau completare .
Cum ar trebui sa procedez ca sa aflu daca intradevar a fost trimisa cererea cand trebuia?Este normal ca dupa 30 zile sa nu primeasca nici un raspuns?
Buna ziua. Puteti verifica portalul instantelor de judecata si veti gasi datele de referinta ale dosarului dvs. Este posibil sa mai dureze. Nu este nimic anormal, ptr noi, avocatii, care primim termene si la 1 an de la data inregistrarii unei cereri. Trebuie sa va inarmati cu multa rabdare ptr ca e de durata, in functie de obiectul cererii de chemare in judecata.
Sunt termene noi care au fost puse in aplicare , trebuies respectate . Nu e posibil sa primesti dupa 1 an raspuns la cererea de chemare in judecata , eventuall primul termen dar nici acela pentru ca se acorda maxim 60 de zile .
Am gasit dosarul pe siteul judecatoriei brasov , bineinteles ca nu a fost pusa cand trebuia cererea chiar cu 10 zile intarziere . Din acest motiv este greu sa te mai bazezi pe cineva sau pe cuvantul cuiva .
Este bine de stiut ca data inregistrarii pe portalul instantelor nu este identic cu data depunerii cererii. Puteti verifica prin mentiunea vizei de inregistrare a cererii.