avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cat timp de la initierea unui dosar apare pe Portal ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In cat timp de la initierea unui dosar apare pe Portal just.ro?

Intr-o speta vizand conflictul dintre mine si o firma de gazduire servicii web am apelat la serviciile unui avocat pentru a putea fi reprezentat in instanta. Au trecut aproximativ 5 saptamani de cand am semnat contractul de reprezentare si de cand a si depus actele pentru inceperea actiunii legale, dar inca nu avem nici un prim termen cu privire la toata situatia. Avocatul imi spune sa asteptam. Dar cat? Pe portal.just.ro nu apare nimic cu privire la niciun dosar. Este posibil sa dureze atat de mult initierea doar (nu mai vorbesc de viitoarele infatisari la dosar...)??? Intreb deoarece este o situatie ce treneaza inca de la declansarea conflictului, si imi produce prejudicii cu fiecare zi ce trece.

Multumesc frumos pentru timpul acordat, m-ar ajuta cateva pareri avizate.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:36, 18 Martie 2014
O cerere de chemare în judecată depusă la registratura instanței primește număr pe loc. Cereți avocatului dvs. numărul de dosar pe care l-a primit când a depus cererea sau, dacă nu a depus-o la registratura instanței, cereți-i să dovedească faptul că a trimis cererea.
Va multumesc pentru raspuns. Nu m-am gandit si nu ma gandesc ca nu a trimis cererea avocatul, ma intrebam cat e posibil sa dureze pana la primul termen de la momentul trimiterii cererii? Cu siguranta avocatul are numarul de dosar, dar daca cu dosarul inca nu s-a intamplat nimic, nu ma ajuta acel numar.
Chiar in ziua depunerii actiunii dosarul apare pe portal.

Apare inregistrat avand un numar, partile din dosar si obiectul cauzei. In functie de instante, apare chiar si termenul administrativ de verificare a regularitatii cererii de chemare in judecata (care este diferit de termenul de judecata propriu zis).

Daca nu apare pe portal, inseamna ca nu s-a depus.

Intrebati avocatul despre nr de dosar si solicitati-i sa va explice procedura. Este avocatul platit de dvs si are obligatia de a va informa, dvs avand dreptul de afi informat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea unei cereri de chemare în judecata JaniMari JaniMari Buna dimineata. Am si eu o intrebare referitoare la inceperea unui proces. In momentul depunerii cererii catre instanta se primeste direct numar de dosar sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, joi 8 aprilie ora 14.50 am trimis un mail la tribunalul ... panda82 panda82 Buna ziua, Joi 8 Aprilie ora 14.50 am trimis un mail la Tribunalul București la Sectia VIII si nu mi-au trimis număr de inregistrare. Ce pot să fac ... (vezi toată discuția)
Verificare inregistrare dosar la judecatorie dorel13 dorel13 Cum pot verifica daca avocatul a depus cerere de chemare in judecata pentru impartirea unui teren intre rude (mostenire)? I-am platit de 7 luni avocatului ... (vezi toată discuția)