avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi asupra bunurilor personale aflate in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi asupra bunurilor personale aflate in proprietate dinainte de casatorie

Buna ziua As dori sa stiu daca pentru a vinde apartamentul aflat in proprietatea personala dinainte de casatorie, o sotie trebuie sa aiba acceptul sotului.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:20, 19 Septembrie 2014
nu va trebuie acordul sotului. acesta ramane bun propriu.
Am o prietena englezoaica cu un apartament in Romania , proprietatea ei dinainte de casatorie,(ea s-a casatorit anul curent in iulie) si acum la vanzare notarul i-a cerut sa aduca din Anglia niste acte si certificat de casatorie. Nu a inteles de ce si nici eu nu am putut-o ajuta cu nimic.
Daca ar fi intrebat notarul, i-ar fi explicat. E firesc daca si-a schimbat numele sa ii ceara certificatul, iar restul o fi legat de regimul matrimonial ales.
Cam ce acte, exact?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri in comun sau separate - sot supravietuitor lauraconstantinescu7 lauraconstantinescu7 Subiect: Mostenire sot cetatean englez Buna ziua M-am casatorit cu un cetatean englez, care are doua fete majore din casatoria precedenta. Fosta sotie ... (vezi toată discuția)
Divort - rec. avans credit + partaj rate alexa_13 alexa_13 Pb. este urmatoarea - casatorita fiind, am dat un avans pt. un apartament (20% = aprox. 13 mii de euro) cumparat prin credit imobiliar de un prieten al ... (vezi toată discuția)
Cota parte apartament sotie cumparat inainte de casatorie JohnRomero JohnRomero Buna ziua, Sotia mea a cumparat un apartament cu credit ipotecar. Anul acesta ne-am casatorit si m-am gandit sa acopar jumatate din creditul total prin ... (vezi toată discuția)