avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consfintire acord mediere- acte conform cu originalul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Consfintire acord mediere- acte conform cu originalul sau legalizate?

Buna seara,
revin cu o alta nedumerire legata de consfintirea ,medierii si anume aceea ca s-a depus dosarul la judecatorie si ulterior s-a primit acasa o cominicare adresa in care se solicita copiile de nastere ale tutror petentilor care sa fie conform cu originalul.
Aceasta adresa au primit o toti petenti. Intrebarea mea e: trebuie sa vina toti ? sau e de ajuns unul singur sa duca aceste copii? Aceste copii trebuiesc legalizate? sau e de ajuns ca scrie conform cu origiinalul? De ce scrie pe adresa la un moment dat :"sub sanctiunea anularii cererii"? Va multumesc.

Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ContSters284213 , utilizator 12:36, 26 Septembrie 2014
Un singur reprezentant este suficient pt. a le depune. Nu trebuiesc legalizate, doar sa fie conform cu originalul. Vi le poate certifica si un avocat, daca doriti. Sanctiunea anularii cererii apare in cazul in care nu depuneti actele solicitate.
Un singur petent le poate depune pe toate - fie personal la registratura instantei, fie prin posta cu confirmare de primire, bineinteles acestea urmand a fi depuse in termenul procedural indicat in adresa primita.
Copiile de nastere solicitate nu se legalizeaza, ci pe fiecare exemplar se scrie " conform cu originalul" , numele in clar si semnatura.
Anularea cererii intrevine ca sanctiune in cazul neindeplinirii obligatilor stabilite de instanta.
Va multumesc, ar mai fi ceva in aceasta comunicare aceea ca trebuie indicata valoarea masei partajabile si a de pune inscrisuri urmand a achita taxa de tibru. Cum se procedeaza?
Va trebuie un act cu valoarea de impunere a imobilului si sa timbrati la valoare.

Cum certifica acte un avocat? Atestarea se face pe un act original, avocatul nu poate confirma ca actul e conform cu originalul, asta e o declaratie pe propria raspundere data de oricine e interesat, in principal de titularul actului sau reprezentantul sau.
Sa va spun ce am intels: pe un act al casei se trece pe verso valoarea casei? Nu dam actele la avocat, sunt deja la judecatorie si ne-a venit acasa o consemnare pt documente. Si punem noi valoarea?

Alte discuții în legătură

Rog ajutor. dascalescu_c dascalescu_c Spune-ti-mi si mie va rog cum trebuie sa sune oi cerere catre instanta de judecata (judecatorie) in cazul in care am depus o cerere de anulare a unui ... (vezi toată discuția)
Cerere de restituire cauțiune anulată. ce trebuie să fac în continuare ca să-mi pot recupera banii? andrea_u andrea_u Buna seara, In 2014 februarie am castigat primul proces impotriva unui IFN - anularea executarii silite. Iar in aprilie 2014 a fost aprobat si restituirea ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru la valoarea imobilului? claudia_koteles claudia_koteles buna, tatal meu a introdus o actiune avand ca obiect plangere impotriva incheierii de carte funciara(art 52alin2, legea 7/1996). schimband avocatul, acesta a ... (vezi toată discuția)