Sotul meu trebuie sa dovedeasca intr-un dosar de adoptie in familie, ca are venit.
Este asociatul me (50& parti sociale din firma incepand de anul acesta, inainte detinea 10%) dar profitul nu este mare, mai exact nesemnificativ. Societatea este infiintata in anul 2010,acum trebuie sa platesc dividendele pentru anul 2010. Dar si asa suma sub 1000 de lei. Nu ne ajuta cu nimic.
Exista o alta posbilitate de a dovedi ca are venit? De exemplu incasare in avans. Este posibil? Iar ca dovada se poate anexa la dosar o adeverinta cu soldul la zi pe anul 2014 sau chiar bilantul societatii pe anul 2013?
In general in astfel de cazuri este nevoie de o expertiza contabila efectuata in cauza pentru a determina veniturile realizate.Daca era salariat era mult mai simplu.
Multumesc pentru raspuns. Inteleg ca singura modalitate este sa se angajeze. este suficient salarul minim. Valoarea nu cred ca conteaza atat de mult. Dar de cat timp este angajat probabil ca da. Este posibil sa se angajze si peste o luna sa depunem actele la tribunal? Fiind si asociat si angajat.. proaspat de o luna..probail va trebuie sa fie angajat timp de 2 ani, cat timp se fac anchete sociale post adoptie, iar contributiile la stat sunt mari :(
legat de depunerea actelor mamintampinat o noua problema. Este un caz aticpic, sotul meu fiins cetatean francez, cu drept de sedere temporar in Romania. Este o adoptie internationala in familie dar fara deplasarea copilului in alta tara. In Franta ni s-a refuzat depunerea actelor pe motiv ca nu se aplica Conveatia de la Haga - e vb de art. 2 - deoarece copilul nu se deplaseaza in tara respectiva. Iar In Romania trebuie sa ca sotul meu sa aiba drept de sedere temporara pentru a deschide actiunea de aoptie.
Eu mai trebuie sa rezolv problema venitului sotului meu, si am sa depun actele la noi in Romania. Pur si simplu nu stiu altceva ce as putea face. Poate am sa primesc un raspuns mai exact.. sau cererea va fi solutionata favorabil :D
Inteleg ca aveti o societate cu doi asociati cu parti egale, un s.r.l. banuiesc, dar cine este administratorul societatii, in statut si contract!? Nu are nici o legatura veniturile societatii cu veniturile sotului sau ale dumneavoastra. Nu confundati buzunarul firmei cu buzunarul dumneavoastra. Veniturile dumneavoastra din firma sunt doar din dividende constituite din profit, in cote stabilite de lege.
Daca nici unul dintre dumneavoastra nu este administrator, luati o hotarare de asociati si numiti-l pe sotul dumneavoastra administrator cu un salariu rezonabil, mergeti la notar, mdificati statutul si contractul firmei si inregistrati modificarea la registrul comertului. Cam greoaie procedura. Sau dati-l afara din firma, deveniti asociat unic si angajati-l cu contract de munca pe un post in firma, de la director pana la paznic (tot prin notar si R.C.).Sau incercati angajarea directa pe un post. Alte variante nu vad, insa toate sunt de acum in colo, nu retroactiv. Veniturile unei persoane pot fi constituite din: venituri din salarii, din profesii liberale, din pensii, din dividende, din dobanzi, din chirii, din arenda, etc. incercati sa gasiti din acestea..